Politika

[ Izvor: Mediji ]

22. 02. 2024. 13:35 8

Članovi "Mi, glas iz naroda" prozvali Nestorovića, pomenuli i Dodika

Pet od sedam osnivača pokreta "Mi - glas iz naroda" održalo je konferenciju za medije povodom raskola koji je nastao u toj organizaciji. Siniša Ljepojević, jedan od osnivača, rekao je da će pokret prerasti u stranku koji će imati kolektivni organ i da je odlazak Branimira Nestorovića i Aleksandra Pavića pokušaj razbijanja pokreta.

Siniša Ljepojević je kazao da pokušaj cepanja neće doneti ništa pokretu.

- Od sedam osnivača ostalo je nas pet i pokret "Mi - glas iz naroda" nastavlja sa radom. Mi koji smo ostali treba da izvučemo neke pouke i da neke stvari koje su izvor problema eliminišemo. Između nas pet postoji saglasnost da se odluke donose konsenzusom a onda kada to nije moguće glasanjem - kazao je Ljepojević.

On dodaje da je bilo puno problema i da je bilo iskakanja jer se nije znalo ko sa kime komunicira.

- Odlučnost pokreta je da se ne poruši ono što je obećano. Razbijanje će poljuljati poverenje. Ali bih molio da se da malo vremena da se vidi ko je ko - kaže Ljepojević.

Kazao je da će ovaj pokret prerasti u stranku, da će imati kolektivno rukovodstvo koje će se zvati Veće.

Mitar Kovač je upitao kome smeta pokret "Mi".

- Nije se ovo desilo slučajno, i nije se desilo zbog protivrečnosti - kazao je Kovač.

On je dodao da je odgovornost na onima koji su otišli i da mu je žao što je Aleksandar Pavić zalutao sa Branimirom Nestorovićem.

- Nestorović je dosta uvežban čovek od SPO, pa do danas. Ne vidim da je ostao u bilo kojoj organizaciji i sa bilo kime sa kime je sarađivao. Ne znam zašto je to tako, to treba on da objasni javnosti i na koji način uspeva da na političkoj sceni ostvaruje neke privremene ciljeve i da ponovo ulazi u nove aranžmane kao što će sada da uđe u formiranje nove stranke - kazao je Kovač.

Jovan Janjić je naglasio da se ne može pričati o raskolu u pokretu "Mi".

- Ukoliko od sedam osnivača dvojica napuste, nema raskola, nema rascepa - kazao je Janjić.

I dodao da je Nestorović došao sa ultimatumom.

- Imate dve mogućnosti - ili da me izaberete za predesnika ili ja izlazim iz pokreta - kazao je Janjić.

Janjić je rekao da je Milorad Dodik mnogo uticao na Branimira Nestorovića.

- Imali su sastanak Nestorović i Pavić sa Dodikom, bio je još jedan naš član, bez znanja nas ostalih. Izašli su na konferenciju za medije i iznosili stavove koje su iznosili, predstavljeni su kao poslanici "Mi", a da ostali osnivači i članovi nisu znali ništa o tome. Govoreno je u naše ime, a da o tome mi ništa nismo znali - kaže Janjić.

Podsećamo, prva informacija koja je dospela u sredu u javnost glasila je: Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić su 20. februara, demonstrativno napustili pokret “MI – Glas iz naroda”.

U saopštenju koje je okačeno na sajtu tog pokreta piše da su njih dvojica napustila pokret jer je došlo do neslaganja oko toga da li Nestorović treba da bude predsednik organizacije ili ne.

- Branimir Nestorović je ultimativno tražio da on bude predsednik iako je bilo dogovoreno da se ostane pri izvornom principu kolektivnog rukovodstva koje čini sedam osnivača. Na glasanju taj ultimatum nije dobio podršku većine osnivača i on je potom demonstrativno napustio pokret a za njim i Aleksandar Pavić - pojašnjeno je u saopštenju.

Nakon toga usledilo je i saopštenje Nestorovića i Pavića u kom je potvrđeno da su napustili sastanak, ali i njihova verzija zbog čega su tako postupili.

- Napuštanju su prethodila izuzetno neprijatna i neprihvatljiva dešavanja koja su dovela do tog raspleta. U petak, 16. februara posle organizacionog skupa u Pančevu, Dragan Stanojević je pokušao da isprovocira Aleksandra Pavića tako što mu je pretio fizičkim nasiljem na javnom mestu i lično ga uvredio - navodi se u saopštenju koje su potpisali Nestorović i Pavić.

Njih dvojica su naveli da nisu napustili pokret već samo sastanak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Braća po mukama

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati