Politika

Direktno.rs

01. 02. 2024. 11:25 5

POKS Kosova i Metohije: Apel srpskoj javnosti

Pokrajinski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) za Kosovo i Metohiju na dan ukidanja srpskog dinara u južnoj pokrajini ocenjuje da se Srbi na Kosovu i Metohiji nikada nisu nalazili u goroj situaciji nego sada, možda čak i u treme turskog ropstva.

- Iz dana u dan naš položaj ovde je sve teži i neizvesniji, naročito nakon tragičnih događaja u Banjskoj kada je kosovska policija počela da nas svakodnevno hapsi i maltretira Srbe. U poslednjih nekoliko meseci sa Kosova i Metohije se iselilo oko 30 odsto Srba, privremeno, a mnogi i trajno - ističe predsednik Pokrajinskog odbora POKS za Kosovo i Metohiju, Goran Marinković.

- Od prihvatanja francusko - nemačkog sporazuma mi koji živimo ovde smo doživeli veliku izdaju i još veće poniženje od strane kosovskih institucija, kom su pogrešnom politikom direktno kumovali Vlada Srbije i sam predsednik Srbije - rekao je Marinković.

- Ovim javnim apelom tražimo od svih političkih subjekta sa desne i leve strane i svih kojima je bar malo stalo do kolevke Srbije, a bili su zavedeni obećanjima vlasti, da zaborave na sve političke razlike i uključe se u zadnjem trenutku u odbranu Kosova i Metohije jer se strašna vremena zbivaju sada - apeluje predsednik kosovskometohijskog odbora POKS Goran Marinković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati