Politika

D. Ljutić

05. 12. 2023. 11:50 23

NEDIĆ I ACA ROŠAVI ZAJEDNO Plaše narod pred 17. decembar

Kada ova vlast krene da se klima, tad ćemo u punoj meri videti koliko su joj potrebne grupe obučene u tradicionalno "nevidljive" crne odežde da plaše narod. Za naprednjake neće izaći na ulice mnogi od njihovih 1.300.000 birača. To smo videli kada su pravili režirane kontraproteste. Izaći će oni koji se nalaze na njihovom platnom spisku i koji su spremni da se za njih, ako treba, i potuku.

Podsetimo li se na skup naprednjaka u "Areni", tu zatičemo Acu Rošavog u društvu generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića, kako se vidi na fotografijama objavljenim u medijima. U policijskoj evidenciji Aleksandar Vidojević se vodi kao član kavačkog kriminalnog klana, a važi i za osobu koja se povezivala sa ubijenim vođom navijača Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi.

"Aca Bubuljica" kao dečak iz provincije, prvih mesec dana po dolasku u srpsku prestonicu, tvrde upućeni, mesec dana se vozao gradskim prevozom i oduševljavao se veličinom grada. Sada se oduševljava Novakom Nedićem. Teško je danas zamisliti da je šef kabineta neke evropske države ili generalni sekretar vlade, istovremeno viđan u društvu mafijaških grupacija, razbojničkih bandi, frakcija ražalovanih "specijalaca", dobro plaćenih batinaša, koji to rade iz patriotskih razloga kako to orkestar SNS-a zatraži. 

Najpoznatiji generalni sekretar Vlade Srbije, Novak Nedić, uslikan je 19. maja kako predvodi grupu nabildovanih mladića obučenih u crno poređanih u vojnu formaciju. Ova grupa je potom bila upućena, kako različiti izvori govore, u okolinu Pančeva da "pomogne" u rasterivanju paora u protestu i da pomogne oko organizacije mitinga Aleksandra Vučića u Pančevu, kasnije tog dana.

Neko ko bi trebalo da bude administrativac broj jedan Vlade Srbije, još jednom je “uhvaćen” na poslu koji teško da bi mogao da opravda kao opis rada za koji prima platu. I ovog puta je, kako navode naši izvori upućeni u navijačke grupacije, Između Nedića i Vidojevića pao dogovor o dejstvima...

Kada ova vlast krene da se klima, tad ćemo u punoj meri videti koliko su joj potrebne grupe obučene u tradicionalno "nevidljive" crne odežde da plaše narod. Još se pamti 2018. i dan izbora u Lučanima, kad je s "ekipom" došla tadašnja državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović, koja je u međuvremenu uhapšena pod sumnjom da je zloupotrebila službeni položaj u slučaju ubistva na šinama. Za to ubistvo je optužen, a zatim oslobođen Veljko Belivuk.

Činjenica je da za naprednjake neće izaći na ulice mnogi od njihovih 1.300.000 birača. To smo videli kada su pravili režirane kontraproteste. Izaći će oni koji se nalaze na njihovom platnom spisku i koji su spremni da se za njih, ako treba, i potuku. Veliki je problem što je u to očigledno umešan i onaj deo države koji bi trebalo da se bori protiv takvih ljudi.

Nema sumnje da policija zna ko su ti ljudi, da ima spiskove, da se verovatno i lično znaju. Zato su opozicionim biračima potrebna uverenja da opozicioni lideri neće ni slučajno bez otpora prihvatiti da Vučićeva lista proglasi pobedu tamo gde je izgubila, recimo u Beogradu, da imaju plan šta će činiti, ukoliko se tako nešto, što je kako navode naši izvori, u ovakvom sistemu zaista moguće da se desi.

Inače, u ovom trenutku ne zna se pouzdano koja je brojnost te paravojske, koliko ih ima i da li su svi upotrebljivi. U svakom slučaju oni su dobro organizovani, deluju kao vojska pod komandom i pojavljivaće se na mestima gde najviše bude odgovaralo režimu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati