Politika

Direktno.rs

14. 11. 2023. 21:40 2

Basta poručuje: Sa ruskim uticajem se mora raščistiti posle izbora

"Sa ruskim uticajem u Srbiji se mora raščistiti posle izbora", poručuje bivši ministar privrede Rade Basta. Kako navodi, jedan je od retkih političara u Srbiji koji se ne plaši da stane u odbranu srpskih interesa, a to je "jasno određivanje ka ekonomskom napretku, evropskim vrednostima i političkoj stabilnosti".

To je moguće isključivo punopravnim članstvom Srbije u Evropskoj uniji, podvlači Basta.

- Ne zalažem se za uvođenje sankcija Rusiji zato što mrzim Rusiju, naprotiv. Zalažem se za uvođenje sankcija Rusiji zbog narušavanja mira u Evropi i zato što sam protiv pokušaja razaranja evropskih vrednosti i jedne sveukupno agresivne politike. Takva agresivna politika mi ne odgovara, a ne odgovara mi ni intenzivno mešanje ruskog faktora u unutrašnja pitanja Srbije, što se može videti i kroz delovanje pojedinih političara koji više vole Rusiju nego Srbiju. Neki od njih sede u Vladi Srbije - rekao je Basta i naglasio:

- U međunarodnim odnosima važno je da se partneri poštuju, a ukoliko Rusija nema kapacitet ili ne želi da razume da je interes Srbije punopravno članstvo u EU, onda tu mora da se promeni situacija. Srbijom niko ne može brisati patos i to će generacije novih političara, uključujući i mene koji sam jasno proevropski orijentisan, postaviti kao novi princip međudržavnih odnosa. Građanima Srbije na prvom mestu je Srbija, a ne Rusija ili bilo koja druga država - ocenjuje Basta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati