Politika

Direktno.rs

15. 10. 2023. 13:29 5

Aktivista sa Tvitera osniva Pokret i ulazi u politiku

Aktivista sa Tvitera Dragan Vidaković Mrki osniva pokret i ulazi u politiku. Naime, on je najvaio da će se u svim velikim gradovima u Srbiji piti postavljeni štandovi "GLAS NARODA-Dragan Vidaković Mrki", na kojima će se prikupljati potpisi. Kako dalje navodi želi da pokrene peticiju da se u obračununske liste, pored sadašnjih stavki, dodao i "Lečenje dece".

On smatra da bi svaki poslodavac trebalo da izdvoji 200 dinara mesečno za lečenje dece, što bi, prema njegovim proračunima, iznosilo 5 miliona evra.

Troškovi lečenja dece bili bi pokriveni iz ovog fonda, tako da sadašnja praksa lečenja dece SMS-om više ne bi bila neophodna.

- Kao što znate, kampanje kreću, obaveštavam vas ovom prilikom da i ja krećem u kampanju sledećeg karaktera. U svim velikim gradovima u Srbiji, biće postavljeni pultevi "GLAS NARODA-Dragan Vidaković Mrki", na kojima će se prikupljati potpisi za građansku incijativu koju ćemo dostaviti sledećeoj Vladi, koja bude formirana nakon izbora. Naša ideja je da se u obračunske liste pored svih pozicija koje se nalaze (obavezno zdravstveno osiguranje, doprinosi za penzijsko invalidsko osiguranje, doprinosi za osiguranje u slučaju nezaposlenosti) doda još jedna pozicija "Lečenje dece". Koja će biti sastavni deo svakog obračunskog lista i za koji će svaki poslodavac izdvajati 200 dinara po svakom radniku. Na ovaj način mesečno će se u RFZO na posebnu partiju sliti oko 5.000.000€. Da decu više ne lečimo SMS porukama. Pozivam sve građane da kad vide pult GLAS NARODA, odvoje 30 sekundi i potpišu inicijativu sa kojom ćemo zajedno spasiti na hiljade života naših mališana. Pultovi će biti postavljeni od 1. novembra širom Srbije! Da se čuje GLAS NARODA!
Pozivam sve medije, bili oni pozicioni ili opozicioni, zavisni ili nezavisni da se priključe kampanji i proprate ovo što je u interesu društva i naše dece, a ne pojedinaca i političara - navodi u svom tvitu Dragan Vidaković Mrki.

On će sve prikupljene potpise za ovu inicijativu predati sledećeoj Vladi koja bude formirana nakon izbora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati