Politika

Direktno.rs

12. 10. 2023. 21:28 2

"Okupljanje u Smederevu - ZA srpske nacionalne i ekonomske interese"

U sali Centra za kulturu u Smederevu održana je tribina Nacionalnog okupljanja, navodi se u saopštenju Dveri. Prisutnim građanima su se obratili Milica Đurđević Stamenkovski - predsednik Srpske stranke Zavetnici, Boško Obradović - predsednik Srpskog pokreta Dveri, prof. dr Miloš Ković, prof. dr Dušan Proroković - predsednik Političkog saveta Srpske stranke Zavetnici, Milovan Jakovljević - potpredsednik Srpskog pokreta Dveri, kao i predsednici gradskih organizacija Dveri i Zavetnika iz Smedereva Slobodan Davidović i Ivan Dakić.

Milovan Jakovljević je istakao da je od 4.700 sela 1.200 potpuno prazno i da vlast favorizuje strane investitore, a ne domaće privrednike i poljoprivrednike. On je dodao da se "od 2006. godine do danas, za strane investitore opredelilo 93,5% subvencija, a za domaće svega 6,5% novca svih poreskih obveznika", kao i da "uvoznička mafija nekontrolisanim uvozom ugrožava domaće privrednike, preduzetnike i poljoprivrednike".

- Zašto se ne podrže mladi bračni parovi sa najmanje 10.000 evra po novootvorenom radnom mestu, već stranci koji, osim besplatne infrastrukture i jeftine radne snage, dobijaju od 10 do 144 hiljada evra po radnom mestu? - upitao je Jakovljević.

Potpredsednik Dveri je rekao da su cene hrane kod nas više nego one u EU, da imamo najskuplje gorivo u Evropi i da naši poljoprivrednici ne mogu da prežive jer je cena kukuruza 15, pšenice 16, mleka 50, a krompira 40 dinara.

Prof. dr Dušan Proroković je istakao da su se "okupili oko odbrane Kosova i Metohije, ali da je vlast uspela da napravi još mnogo "Kosova" unutar našeg državnog sistema, u ekologiji, ekonomiji i obrazovanju".

- Došli smo u situaciju da naš godišnji spoljnotrgovinski deficit iznosi blizu 9 milijardi evra. U odnosu na BDP to je oko 13%. Pri tome, subvencije se dele fabrikama za proizvodnju sokova i sapuna. Henkel je dobio više od 144 hiljada evra po radnom mestu - rekao je Proroković.

On je istakao da učitelj mora imati platu kao naučni saradnik u državnim naučnim institutima, nastavnik kao docent na univerzitetu, kao i da učiteljima i nastavnicima treba dati beneficirani radni staž.

- Mi obećavamo promenu ekonomske paradigme. To podrazumeva subvencionisanje domaće privrede i visoko-tehnoloških investicija, osnivanje domaćih banaka, privredne i komercijalne, ali i novu politiku obrazovanja - zaključio je Proroković.

Prof. dr Miloš Ković je istakao da je stanje srpskog naroda danas takvo da je nacionalno okupljanje uslov osnovnog opstanka.

- Mi se ne borimo da bismo bilo kome nametali bilo šta, niti da bismo ostvarili ovaj ili onaj nacionalni interes. Mi branimo pravo srpskog naroda na život. Pravo da ne budemo fizički uništeni, proterani, asimilovani u druge narode, kao što se i dalje čini sa nama na Kosovu i Metohiji, ali i širom zemalja bivše Jugoslavije. Taj cilj mnogo je veći od bilo kakvih ličnih i stranačkih kalkulacija. Onaj ko se ne pridruži, pred istorijom neće imati pravo na bilo kakvo opravdanje - rekao je Ković.

Milica Đurđević Stamenkovski je rekla da je nacionalno okupljanje i savez koji je osnovan druga politička snaga u zemlji, ali da neće odustati dok ideja ne bude pobedila.

- Pružili smo otpor 1914, '41. i '99. onima koji su želeli da menjaju karakter Srba - pružićemo ga ponovo. Kao što je Karađorđe uzeo ključeve grada Smedereva posle četiri veka ropstva, tako ćemo i mi ključeve Srbije vratiti u ruke srpskog naroda - zaključila je predsednica Zavetnika.

Boško Obradović je istakao da "proglašenjem predizborne saradnje između Srpskog pokreta Dveri i Srpske stranke Zavetnici nije započelo samo nacionalno okupljanje svih patriotskih i državotvornih opozicionih snaga, već i nova era na srpskoj političkoj sceni".

- Posebno naglašavam da je ulazak dvojice univerzitetskih profesora i istaknutih intelektualaca prof. dr Miloša Kovića i prof. dr Ratka Ristića u politiku vest godine. Njihova podrška obavezuje i Milicu Đurđević Stamenkovski i mene na još jaču zajedničku saradnju i borbu za suverenu Srbiju - istakao je Obradović.

Predsednik Dveri je rekao da je "samim činom formiranja državotvornog bloka patriotske opozicije dobijena druga najjača politička opcija u državi, koja postaje ozbiljna konkurencija i alternativa vladajućoj SNS i SPS i koja će presudno uticati na formiranje buduće vlasti na svim nivoima".

- Naš cilj je da naša suverenistička politika pobedi, a to je politika očuvanja tradicije, porodice, nacije i države, kao i politika podrške domaćem ekonomskom interesu, domaćem privredniku i poljoprivredniku - zaključio je Obradović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati