Politika

Direktno.rs

06. 06. 2023. 19:25 14

Dve izjave Ane Brnabić o Predlogu zakona o upravljanju privrednim društvima

Vlada Srbije je, pod pritiskom javnosti, povuka Predlog zakona o upravljanju privrednim društvima iz skupštinske procedure. Samo u jednom danu, Ana Brnabić, dala je dve kontradiktorne izjave u vezi sa ovim kontroverznim zakonom. Naime, ona je prepodne rekla da je usvajanje ovog zakona "ključna preporuka MMF-a", da bi samo nekoliko sati kasnije za isti zakon rekla da se povlači, jer "treba da se dodatno iskomunicira".

Opozicija i stručna javnost upozoravali su da bi usvajanjem ovog zakona bila olakšana rasprodaja prirodnih resursa i javnih preduzeća.

ANA BRNABIĆ PREPODNE:

- Predlog zakona o upravljanju privrednim društvima jedan je od tri ključne preporuke Međunarodnog monetarnog fonda (MMF). To je bilo na javnoj raspravi mesec dana, početkom ove godine - izjavila je ovog utorka prepodne Ana Brnabić.

ANA BRNABIĆ POSLEPODNE:

- Povući ćemo Predlog zakona o upravljanju privrednim društvima da bismo dodatno komunicirali sa građanima, nevladinim organizacijama, strukovnim organizacijama. Ponovo ćemo organizovati javne konsultacije - rekla je Ana Brnabić ovog utorka popodne.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati