Politika

[ Izvor: N1 ]

31. 05. 2023. 12:05 28

Jovanov bez SRAMA: Opozicija stvara atmosferu za građanski rat

Šefa poslanika naprednjaka Milenko Jovanov danas je, replicirajući poslaniku i kopredsedniku stranke Zajedno Nebojši Zelenoviću, optužio opozicione stranke da preko medija United grupe stvaraju atmosferu za građanski rat.

- Kažete ko zna u šta će se ovo pretvoriti? U ono što sve vreme radite – pretvara se u građanski rat. Šolakovi mediji: Nova S, N1, Danas, novine Nova S. Svakoga dana podižete temperaturu toliko, vaši tviteraši, da vaše obezbeđenje mora da objašnjava vašim demonstrantima da ne može da se sve reši na ulici i da se mora na izbore, a vi dođete u Skupštinu i kažete – nema izbora - rekao je Jovanov odgovarajući Zelenoviću i dodao:

- Pretili ste nama jurnjavom po ulicama, a sada vas vaši demonstranti jure po ulicama, to ste izazvali, pustili ste duha iz boce. Vi izazivate bes kod ljudi smišljeno da bi izazvali građanski rat, i kažete gde će nam duša? Ne znam, ali gde će duša onih koji dečije grobove upotrebljavju za svoje političke ciljeve po nalogu stranaca, mogu samo da zamislim.On je zamerio opozicionim poslanicima koji su uputili zahtev za održavanje sednice, a bilo ih je 84, dok ih je jutros bilo samo 23 u sali.

- Treba da vas je sramota, to znači da je bilo dovoljno da 60 poslanika vladajuće koalicije bude u sali i da postoji kvorum, niste u stanju da obezbedite 84 poslanika - rekao je Jovanov.
Obraćanju Jovanova prethodilo je 20-minutno izlaganje Zelenovića koji je poslanicima preneo zbog čega se organizuju protesti protiv nasilja i optužio poslanike vlasti da nisu učinili ništa da se spreči podsticanje nasilja preko TV sa nacionalnim frekvencijama, da se uvede red u izveštavanje medija, kao i da se smene članovi REM-a koji ne rade svoj posao, piše N1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati