Politika

[ Izvor: KTV ]

25. 05. 2023. 20:42 2

Đilas: RTS kao javni servis da bude korektiv u društvu

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ocenio je da je trasa građanskih protesta oko Radio-televizije Srbije, planirana za subotu 27. maja, adekvatno izabrana, jer bi RTS, kako je naveo, trebalo kao javni servis da bude korektiv u društvu.

Đilas je za zrenjaninsku KTV rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić postao čest gost u dnevnicima RTS, navodeći da su njegova gostovanja duža od trajanja Dnevnika.

- Nisu više dovoljni Pink, Hepi i specijalne emisije, nego sad i RTS, koji treba da bude korektiv. Uz odnos prema opoziciji, što je mana, RTS mora da bude televizija na kojoj će se svako veče govoriti o važnim društvenim temama - smatra Đilas.

- Ne morate da zovete političare, ali treba zvati stručne ljude koji mogu da pričaju o važnim temama vršnjačkog nasilja ili nasilja na ulicama - naveo je lider Stranke slobode i pravde.

Protesti koji su krenuli i održavaju se, prema oceni Đilasa, nisu na poziv opozicije, već su se "građani sami pozvali i izašli na ulice posle ogromnih tragedija, da kažu da je dosta ovoga i da nasilje treba da stane".

- To je suština. Osnovni i najvažniji zahtevi su da prestane promocija nasilja sa televizija koje imaju nacionalnu frekvenciju, ukidanje nasilnih rijaliti programa i onih koji su to omogućili, i zato pozivi za smenu članica Regulatornog tela za elektronske medije, oduzimanje nacionalnih frekvencija i smena ministra policije - dodao je Đilas.

Đilas se osvrnuo i na reči univerzitetskog profesora Jova Bakića da ljude iz vlasti "treba juriti po ulicama i da će plivati Savom i Dunavom".

- Reči koje je izgovorio su pozivi na nasilje. To su strašne reči i ja sam se ogradio od njih. Takve stvari ne možete govoriti u demokratskom društvu. Niko nikog neće juriti po ulicama - kazao je Đilas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati