Politika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

19. 05. 2023. 17:12 6

"Valjda Dačić može da podnese ostavku": Pušten govor Vučića, u Skupštini MUK (VIDEO)

Narodni poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić tokom govora na sednici Skupštine podsetio je na izjavu srpskog predsednika Aleksandra Vučića u kojoj je rekao da "valjda neki Ivica Dačić može da podnese ostavku kad su deca ubijena".

Naime, poslanik Aleksić podsetio je najpre premijerku Srbije na fotomontažu koju je objavila na Tviteru.

- Ova fotografija je vaša, gospođo premijerko. Smejete se i vi, i Aleksandar Vučić i Siniša Mali, sa širokim kezom. Nije tačno da ljudi ne podnose ostavke, podnose širom Evrope i sveta za mnogo manje tragedije. Vi ste se juče ponašali kao da ste na prijemnom za glumu. Sve vreme je bilo obilje politikanstva i neistina… Samo da biste rekli da je sve u redu i da sve to radi neka "zla opozicija" - rekao je on.

Aleksić je naveo primer zamenika Angele Merkel, Armina Lašeta, koji je podneo ostavku zbog toga što je objavio fotografiju na kojoj se smejao u trenutku kad su jednu regiju Nemačke pogodile poplave.

- Nasmejao se kao vi za žrtve, ali je podneo ostavku. Kažete da nije ljudski i korektno tražiti da neko podnese ostavku u ovakoj situaciji. Ne govorite istinu, a evo ja ću vam potvrditi da ne govorite istinu - rekao je Aleksić, a zatim je pustio govor Aleksandra Vučića iz doba kad je bio opozicija.

Reč je o isečku iz govora Aleksandra Vučića u kome traži ostavku Ivice Dačića.

Radi se o govoru iz vremena dok je lider Srpske napredne stranke i predsednički kandidat bio Tomislav Nikolić, čija se fotografija vidi iza mladog Vučića.

Dačić, sadašnji ministar spoljnih poslova, u vreme ovog Vučićevog govora bio je ministar unutrašnjih poslova.

Podsetimo, poslanici u Skupštini Srbije raspravljaju i ovog petka na posebnoj sednici o Izveštaju Vlade o bezbednosnoj situaciji u Srbiji, a nakon masovnih ubistava na Vračaru i u Mladenovcu i na inicijativu dela opozicije.

Na dnevnom redu bi danas trebalo da bude i Inicijativa za formiranje Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica koje su dovele do tragedija i predlog za glasanje o nepoverenju ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati