Politika

[ Izvor: Mediji ]

12. 05. 2023. 11:44 90

Vučić: Zapalio sam sveću u crkvi, nisam vodio kamere

Nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za djalog s Prištinom Miroslavom Lajčakom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je do sad prikupljeno oko 10.000 komada naoružanja.

- Naoružanja prikupimo 9.401 komad naoružanja, 884 minsko-ekplozivna sredstva, od toga 711 mina i zolja. Verujemo da će ovo do sad bti najveća akcija, mi sa tim nećemo stati. Imali smo incidente prilikom predaje oružja, koliko je oružje opasna stvar, ne namerno, nego zato što je nekome ostao metak u cevi. Ponosan sam n aovo što smo uspeli kao građane da uradimo, molim građane da nastavimo s akcijom, nikakve posledice niko neće imati zbog predaje nelegalnog naoružanja - rekao je Vučić.

Govoreći o tragedijama u školi „Vladislav Ribnikar" i u selima kod Mladenovca, Vučić je rekao da će se angažovati i strani stručnjaci i da se razgovaralo sa ljudima iz norveške ambasade.

- Pošto su oni imali iskustva 2011. sa Brejvikom, UNICEF ima najbolje stručnjake, da li ćemo moći deo toga da finansira EU ili mi sami, ali ćemo u naredni tri godine sarađivati sa stručnjacima iz Los Anđelesa, Norveške...

Naveo je i da će učionica u kojoj se desila tragedija najverovatnije biti spomen soba.

- Juče je Ana Brnabić imala sastanak sa predstavnicima Saveta roditelja OŠ „Vladislav Ribnikar“. Mi ćemo uspuniti sve njihove zahteve. Razgovaramo sa stručnjacima ali pre svega sa decom i roditeljima. Posebno sam zadovoljan šta smo uspeli sa slanjem đaka u škole. Svi se osećaju neuporedivo sigurnije. Moramo 2.500 hiljade novih policajaca da zaposlimo. Sprečićemo 80 posto vršnjačkog nasilja. Siguran sam da će se i roditelji i deca osećati sigurnije. Jutros je predsednik Vladimir Orlić imao sastanak sa šefovima poslaničkih grupa, bez problema rekao da ćemo imati i sednice i radna tela da se formiraju. Hoćete rasprave o smenama ministara, može šta god hoćete, samo nisam siguran da li su svi spremni za kolektivnu ostavku Vlade, jer im ne odgovara termin za izbore. Ali, to je za neku drugu priču i neko drugo mesto - naveo je Vučić.

Govoreći o današnjem sastanku s Lajčakom, Vučić je rekao:

- Veoma sam zabrinut zbog situacije na KiM, posebno na severu. Zabrinutost proističe iz strastvene potrebe Kurtija da izaziva rat i sukobe. Zabrinut sam što misle da nasilno misle da zauzimaju prostorije. 

Tri puta zaredom Vučiću je upućeno pitanje zašto nije otišao da upali sveću ispred OŠ „Vladislav Ribnikar“, a nakon što je najpre rekao da ne razume pitanje, Vučić je odgovorio:

- Išao sam u crkvu da zapalim sveću, nisam vodio kamere, nisam smatrao da je potrebno u crkvi. Čini mi se da je to mesto gde se pale sveće. I na svako drugo sam mogao da odem, ali nisam smatrao da od toga treba da pravim predstavu i da kačim na Instagram. Četiri ili pet dana nisam ništa kačio na Instagram, na društvene mreže ili bilo šta drugo. Osim što sam morao da reagujem konkretnim merama. Svakome sam uputio saučešće. Nisam razumeo suštinu i smisao pitanja. Valjda svaki put moramo da postupimo onako kako vama padne na pamet i mislim da sam bar 10 puta izjavio saučešće. Jeste hteli da kažete da mi nije žao dece? - rekao je Vučić i dodao:

- Ne razumem smisao pitanja. Jednako glupo kao i zašto dani žalosti počinju od petka, ne od četvrtka, pa je to valjda zbog utakmice. Nikada nisam razumeo šta je smisao nečega iza čega ne vidim ništa smisleno ni pametno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 90

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati