Politika

[ Izvor: N1 ]

09. 05. 2023. 20:43 27

Zorana najavila izlazak na izbore

Bivša ministarka i potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović rekla je u emisiji "Iza vesti" na N1 da će organizacija koju osniva izaći na vanredne parlamentarne izbore, ukoliko oni budu održani na proleće.

Govoreći o političkoj organizaciji, čije formiranje je ranije najavila, Mihajlović je rekla da još nije odlučeno da li će u pitanju biti politička partija ili pokret, ali da će biti promovisana najkasnije do kraja godine.

Upitana o mogućem učešću na izborima, ona je kazala da, ukoliko vanredni parlamentarni izbori budu održani na proleće, učestvovaće na njima.

- Ako budu na jesen, to je previše rano. Nigde ne treba leteti. Morate se dobro organizovati, to traži vreme. To ne možete da uradite za par meseci - objasnila je Mihajlović za N1.

Mihajlović, koja je nedavno tražila da posle 13 godina bude izbrisana iz članstva SNS, rekla je da osniva organizaciju koja će biti na levom centru, a koja će moći da utiče na kreiranje politike u Srbiji.

Ona je istakla dve najvažnije stvari koje će joj biti u fokusu - put Srbije u Evropsku uniju i bavljenje stvarima koje interesuju građane.

- Moje mišljenje je da Srbija mora da ide ka Evropi. Srbiji je mesto u Evropi i na Zapadu i to je prva stvar koja je jako važna. Druga stvar koja je jako važna je fokus na ono što građane zanima. Imate stvari koje su građanima važne, a političare ne zanimaju - kazala je Mihajlović i precizirala da su to obrazovanje, socijalna politika, zelena tranzicija, nove tehnologije.

Upitana o mogućoj saradnji sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem kroz Narodni pokret za državu, Mihajlović je kazala da je prvo pitanje da li je taj pokret za ulazak Srbije u Evropsku uniju.

Dodala je da poruka da budući Narodni pokret nije ni levica ni desnica, za nju znači da u njemu nema mesta za Evropsku uniju.

- U tom smislu ne postoji mogućnost saradnje - naglasila je Mihajlović.

Kada je u pitanju eventualna komunikacija sa opozicijom, kazala je da ne očekuje podršku ni pozicije ni opozicije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati