Politika

Direktno.rs

04. 05. 2023. 12:03 28

I PzP traži ostavku Ružića!

Pokret za preokret traži hitnu ostavku ministra prosvete Branka Ružića zbog stanja u srpskom školstvu i povodom nezapamćene tragedije u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u centru Beograda u kojoj je ubijeno osmoro đaka i radnik obezbeđenja, a ranjeno šestero dece i jedan nastavnik - piše u saopštenju Pokreta za preokret koje prenosimo u celosti.

- Branko Ružić nema subjektivnu odgovornost za jučerašnju tragediju ali ima odgovornost za stanje u školstvu Srbije. Branko Ružić ima odgovornost za stanje u školama u Srbiji u kojim je prisutno vršnjačko nasilje, napadi na nastavno osoblje i degradacija osnovnog i srednjeg obrazovanja. Branko Ružić je odgovoran i za partijsko postavljanje direktora osnovnih i srednjih škola mimo volje kolektiva i roditelja i protiv njihovih odluka. Za Branka Ružića, kao i za većinu ministara, smo od početka tvrdili da su nekompetentni i da oni ne mogu na odgovoran način da vode svoje resore - navodi se u saopštenju.

- Ministar Ružić je pravi primer nekompetentnosti jer nikada nije radio u školstvu, a osim toga van politike nema ni dana radnog staža. Njegova jučerašnja izjava o tome da su za tragediju krive i "zapadne vrednosti" pokazuje da nema ni malo osećaja svoje objektivne odgovornosti već ubistvo politizuje deleći u ovom tužnom trenutku za zemlju građane na one koji su za zapadne i one koji su za neke druge vrednosti i targetirajući one koji vrednuju zapadne vrednosti, kao što su vladavina prava i demokratija, ne sporeći da i na Zapadu i Istoku postoje problemi koji dovode do ovakvih situacija. Nisu "zapadne vrednosti" krive za nasilje u drušvu, od parlamenta do televizijskih programa, koje kontroliše režim, a "zapadne vrednosti" nisu birale ni postojeću Vladu koja toleriše nasilje na ulicama i na utakmicama, sve dok su nasilnici pod kontrolom vladajućih stranaka – SNS-a i SPS-a. Nisu "zapadne vrednosti" krive što okoreli kriminalac snima spotove u školi i što je jedna od glavnih ličnosti televizija sa nacionalnom frekvencijom - dodaje se.

- Jasno je da je Branko Ružić i njegov SPS spreman na sve radi očuvanja fotelja, a činjenica da Branko Ružić nema moralni kapacitet da podnese ostavku govori o odgovornosti kakvu „neguje“ Vlada Ane Brnabić jer bi njegova ostavka postavila pitanje ostavki Siniše Malog za plagijat, gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića za divlju gradnju i mnogih drugih karika režima Aleksandra Vučića - zaključuje se u saopštenju Pokreta za preokret.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati