Politika

[ Izvor: Nova.rs ]

30. 03. 2023. 17:29 2

Evo šta je sve Bilčik pokušao da sakrije u izveštajima o Srbiji

Informacija da je evroposlanik i izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik tražio je da se Telekom Srbija ne spominje u izveštaju Evropskog parlamenta o napretku Srbije, kako je rekao izvor iz EP, isplivala je u javnost samo dan nakon što je Bilčik održao zvanični sastanak sa predstavnicima ove kompanije.

Međutim, nije prvi put da Bilčik pokušava da „sakrije“ u izveštajima ono što se ne dopada vlastima u zemlji.Prošle godine, u maju, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik u nacrt rezolucije o našoj zemlji, koji je predstavio evroposlanicima, nije uvrstio najveće afere koje su obeležile vlast Srpske napredne stranke.

Jovanjica, Krušik, Savamala, slučaj Belivuk, afera Telekom Srbija nisu nijednim slovom pomenuti u nacrtu dokumenta o Srbiji, koji je Bilčik dostavio kolegama iz Evropskog parlamenta.

U tekstu dokumenta, Bilčik je naveo da Evropski parlament ponavlja svoju zabrinutost zbog ograničenog napretka u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i pozvao je Srbiju da intezivira napore kako bi se efikasnije rešili ovi problemi, bez preciziranja na koje probleme se to odnosi, zbog čega su evroposlanici brojnim amandmanima insistirali da se još jednom apeluje na Srbiju da razreši konkretne slučajeve.U izveštaju iz januara ove godine, Bilčik je izrazio žaljenje zbog niskog nivoa usklađenosti Srbije sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU, posebno u kontekstu ruskog rata protiv Ukrajine.

Izvestioca EP za Srbiju zabrinulo je i imenovanje Aleksandra Vulina, poznatog po antievropskim i proruskim stavovima, za direktora BIA.

Zabrinut je i zbog kineskih i ruskih investicija u Srbiji i njihovih uticaja na političke i ekonomske procese u regionu,

- Žalim zbog manje podrške srpske javnosti članstvu Srbije u EU - naveo je Bilčik.Bilčik je kritikovao to što je REM dodelio četiri nacionalne frekvencije televizijama koje imaju istorijat kršenja novinarskih standarda, te pozvao ovo telo da petu frekvenciju dodeli putem transparentnog i nepristrasnog procesa.

Ipak, nije nigde pominjao Telekom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati