Politika

Direktno.rs

22. 03. 2023. 19:51 3

Tepić: Jedina dobra budućnost za Srbiju je članstvo u EU

Jedina dobra budućnost za Srbiju je članstvo u Evropskoj uniji, a jedini garant za to je Stranka slobode i pravde. Do tog cilja ovaj režim mora biti smenjen, zato što je zarad rejtinga trgovao državom, pravima i pravdom, slobodom, izborima, dakle ljudskim životima i budućnošću. Za to vreme postali smo rekorderi ne samo u zagađenju vazduha, nego svega, nema oblasti koje se režim i SNS nije dohvatio, a da je nije kontaminirao, demolirao, korumpirao - izjavila je danas u Aranđelovcu potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić na tribini "Srbije u EU 2030".

Tepić je rekla da je Srbija prva po korupciji u Evropi i naglasila da takva ne može u EU, a za to vreme vlast priča bajke o najboljem privrednom rastu:

- Dok zavlače ruku ljudima u džep da bi oni živeli kao pijani milioneri, zadužuju državu i građane zbog nepismenih SNS direktora, sve vreme narod omamljuju pričama kako smo neviđeno napredovali i vodimo 5:0. A onda politika gde jedan čovek "igra i sam pobeđuje" pred svojom navijačkom grupom, doživi potpuni debakl i to na svim poljima, a posebno na pitanju ulaska Srbije u Evropsku uniju. Politika samovolje bilo prvog u državi i prvog u gradu, samo da je SNS, uništava sve čega se dohvati, pa je tako i ovde u Aranđelovcu srušen jedan od dva simbola grada, kulturno dobro koje je bilo pod zaštitom države – parno kupatilo, da bi na tom mestu privatnik izgradio hotel od sedam spratova - rekla je ona i zaključila:- Pa ima li veće ilustracije Srbije danas?! Oni nam time pokazuju da svuda, a počev od Beograda hoće da unište bukvalno sve što je bilo pre njih, a ta opsesivnost da je svet počeo 2012. godine je užasavajuća. Najveći napor uložen je zapravo da se ljudi obeshrabre i da poveruju da su nemoćni pred ovom vlašću. I umesto da nam mladost odlazi u države Evrope trbuhom za kruhom, hajde da i od naše Srbije napravimo Evropu.
Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić podsetio je okupljene koju cenu Srbija plaća zbog nestručnih kadrova:- Češka energetska kompanija ČEZ-a je prošle godine ostvarila rekordan profit od 3,36 mlrd evra i uplatiće češkoj državi 3,6 miijardi evra poreza na ekstraprofit i dividende. Srpska energetska kompanija EPS je ostvarila gubitak od 630 miliona evra i dobila iz budžeta 600 miliona evra. To je posledica činjenice da je ČEZ-om godinama upravljao profesionalni menadžment, a EPS-om nestručni SNS poslušnik, koga je postavio Aleksandar Vučić. To cena koju smo platili zbog imenovanja Miće Grčića bez škole i znanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati