Politika

[ Izvor: N1 ]

20. 03. 2023. 21:50 7

Željko Ivanović "Vijesti": Evo šta je jedini način da Milo zadrži vlast

Direktor podgoričkih "Vijesti" Željko Ivanović smatra da predsednik Crne Gore Milo Đukanović nema nikakvih šansi da bude reizabran u drugom krugu izbora u toj zemlji.

- Postoji samo jedan način da Đukanović zadrži poziciju, a to je neki vid nasilja - rekao je Ivanović u emisiji Newsnight na N1.

On je izrazio nadu da Đukanović neće "pristupiti krađi izbora, novom "državnom udaru" kao 2016. i sličnim predstavama" i ocenio da sledi definitivni kraj političke karijere aktuelnog predsednika nakon drugog kruga, 2. aprila.

Kandidat pokreta "Evropa sad" Jakov Milatović je u prvom krugu izbora osvojio 29,2 odsto glasova, i drugoplasirani je kandidat iza Đukanovića, koji je osvojio 35,3 odsto.

Ivanović kaže da rezultat Milatovića nije iznenađenje. Navodi i da je kapacitet Đukanovića da privuče nove glasove u drugom krugu gotovo ravan nuli.

Za kandidata Demokratskog fronta Andriju Mandića, koji je trećeplasirani sa nešto više od 19 odsto glasova, kaže - njegova prednost bila je "ogromna logistika iz Beograda".

- Svi realni posmatrači su znali da će biti neizvesno ko će ići u drugi krug, Milatović ili Mandić, a većina je davala prednost Milatoviću - kazao je on.

Najveća ili jedina prednost Mandića bila je to što su "SNS botovi i IT specijalisti, stručnjaci za društvene mreže i politički stratezi učestvovali u kreiranju čitavog tog proizvoda DF-a i Mandićeve kampanje", rekao je Ivanović.

- Ja ne znam građanina koji nije primio makar jedan poziv iz nekog kol centra od DF-a da pitaju da li će glasati za Mandića - kazao je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati