Politika

Direktno.rs

18. 03. 2023. 23:05 54

Vučić: Nisam potpisao ništa, nekakav dogovor postignut

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je posle sastanka u Ohridu, da je nekakav dogovor postignut, da je dogovoreno nekoliko tačaka koje će postati deo pregovaračkog okvira.

Vučić je rekao da će Evropski savet na putu koji je dugačak procenjivati koliko je ko uradio iz implementacionog plana. Ceniće se nezavisno za svaku od strana šta je uradila.- Danas je bio dan u kome je trebalo da dogovorimo implementacioni plan. Ono što je važno da se kaže da ovih nekoliko tačaka koje smo dogovorili će postati deo pregovaračkog okvira. Jedna od ključnih tačaka je da će Evropski savet procenjivaće koliko je ko uradio iz implementacionog plana, koji će biti proširen. Kao prioritetna obaveza stavljeno je formiranje ZSO. Moram da kažem da sam zbog toga zaista zadovoljan, govori se o nestalim osobama, o donatorskim konferencijama. Plan će sigurno morati da se nadograđuje - rekao je Vučić i dodao:- Nisam ni danas potpisao ništa. Stavio sam do znanja šta su naše crvene linije. Nije bio nikakav dan D, ali je bio ok dan. Sutra ću građanima predstaviti svaku tačku. Od ponedeljka i utorka ću biti spreman da primam na konsultacije sve predstavnike poslaničkih grupa. U mesecima pred nama je ozbiljan i ne lak posao. Ako budemo želeli da istrajavamo na evropskom putu biće cenjen i kroz implementaciju onoga o čemu sam vam večeras govorio. To je ono što je u najkraćem suština.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 54

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati