Politika

Direktno.rs

04. 03. 2023. 19:05 11

Miloš Jovanović odgovorio Vučiću i tabloidima (VIDEO)

Ovih dana jedna od glavnih tema u tabloidima koje kontroliše vlast, jesu Miloš Jovanović, predsednik Novog DSS-a, kao i njegov francuski pasoš. Odlučio je sada prvi čovek da odgovori tabloidima, ali i Aleksandru Vučiću, te je istakao da će "vratiti pasoš, ako Vučić odbije francusko-nemački sporazum o Kosovu i Metohiji".

- Jedna kratka poruka za javnost, ali možda većim delom za funkcionere SNS-a i njihove medijske poslušnike, kako god to da kažem. Vidim da ih strašno kopka činjenica koja nikad nije bila tajna, da imam, pored svog srpskog državljanstva - jer sam Srbin, i francuski pasoš. I sad je to predmet dubokih rasprava, a to je potpuno besmislena stvar i nimalo ne utiče na sudbinu zemlje. Ali, 'ajde, o tome smo već pričali i to smo apsolvirali - rekao je Jovanović.

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije se potom osvrnuo na jedan naslov u režimskim glasilima.

- Današnja naslovna strana Informera, velikog srpskog patriotskog lista, naravno na latinici ovo izlazi, to je čudnovata stvar, ali to je već njihov problem. Dakle, latinični Informer kaže "Čik ako smeš" i onda im je ideja da, ako sam patriota, ja bi trebalo da vratim taj pasoš - istakao je Jovanović i nastavio:

- Evo odmah da kažem, i to je poruka svima njima, a zapravo i Aleksandru Vučiću - da, smem i nemam nikakav problem, istog časa ću vratiti pasoš, lično ću njemu odneti na Andrićev venac, jedva čekam taj susret. Imam jedan mali uslov, gospodo. Nije veliki, mali. Ja verujem da ćete vi kao veliki Srbi to lako da ispunite.

Jovanović je potom istakao i koji je to "mali uslov".

- Vraćam pasoš, ali pre toga morate da odbijete odlučno i u celini takozvani francusko-nemački predlog sporazuma. Jer je taj sporazum protivustavan, to je sporazum o priznanju nezavisnosti, odnosno secesiji naše južne pokrajine, to je sporazum o našem nacionalnom poniženju i taj sporazum nije ni smeo da bude predmet bilo kakvih razgovora - naveo je lider Novog DSS-a i zaključio:

- Malo sam se smejao, ali sam mrtav ozbiljan. I Aleksandru Vučiću kažem - odneću mu, koliko sutra taj pasoš, pa može da radi sa njim šta god želi, ali pre toga mora da odbije ovaj sporazum. Nemam nikakva vremenska ograničenja, ako to uradite do puta u Makedoniju, a možete i tamo, mojoj sreći neće biti kraja. Ja ne gubim skoro ništa, a Srbija bi dobila mnogo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati