Politika

[ Izvor: Vreme ]

02. 02. 2023. 09:46 6

Kramon: Nije bilo ultimatuma oko francusko-nemačkog plana

Poslanica Zelenih u Evropskom parlamentu (EP) i izvestiteljka EP za Kosovo Viola fon Kramon izjavila je da "Srbiji nisu postavljani ultimatumi" i da je cilj predstavnika Zapada da Beogradu i Prištini ponude napredak u dijalogu, ali da plan EU jeste vezan za pomak u evrointegracijama.

- Nije bilo nikakvih ultimatuma - rekla je Fon Kramon u intervjuu za novi broj "Vremena", komentarišući izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je nedavni sastanak sa američko-evropskom petorkom opisao kao postavljanje ultimatuma - ili prihvatanje francusko-nemačkog plana ili obustavljanje evrointegracija.

- Budite uvereni da nismo ovde da postavljamo ultimatume. Zapadni predstavnici su doši u dobroj veri da pokrenu stvari i ponude Srbiji i Kosovu put napred - rekla je nemačka evroparlamentarka.

Ona je, ukazavši da briselski dijalog traje već 12 godina, naglasila da razgovore treba nastaviti "o suštini, o čemu je reč i u planu EU".

- Jasno je da svi u Srbiji znaju kako bez dogovora o Kosovu neće biti integracije u EU. Zato mislim da nije stvar u zaključku da evrointegracije neće napredovati ako dogovor propadne - to je očigledno - naglasila je Viola fon Kramon.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati