Politika

[ Izvor: Mediji ]

30. 01. 2023. 14:20 21

Vučić obećao Zemanu da će ulicu u Beogradu nazvati po njemu! Kad umre...

Predsednik Češke Miloš Zeman zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji mu je, kako je saopštio na konferenciji za medije, rekao da će kada umre, jedna ulica u Beogradu po njemu dobiti im

- Hvala na slavi kojom ste me počastili kada ste mi rekli da će, kada umrem, jedna ulica u Beogradu po meni dobiti ime. Ponosan sam što imam najviše odlikovanje Srbije, a i što predsednik Srbije ima najviše češko odlikovanje - rekao je Zeman.

- Ja sam pre dve godine, u vreme posete Vučića, rekao da se izvinjavam zato što je Češka, iako poslednja država Severnoatalntske alijanse, dala saglasnost za prelazak aviona preko svoje teroitorije da se bombarduje SRJ. Zamolio sam da mi se oprosti, što sam u životu uradio samo jedanput - rekao je Zeman.
- Cenim što je i Srbija osudila rusku agresiju u Ukrajini. Ne može se dozvoliti da bilo koja zemlja bez razloga napadne svog suseda - dodao je češki predsednik.

Zeman je rekao da to što Srbija nije uvela sankcije Rusiji "može da bude prednost za ulogu medijatora" u ratu.
- Položaj neutralnosti Srbije, da ne podržava sankcije Rusiji, može da bude na neki način i prednost za eventualnu ulogu medijatora jer posrednik ne sme da jasno stoji na jednoj ili drugoj strani.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati