Politika

Direktno.rs

20. 01. 2023. 17:48 25

Vučić: Moguć razgovor tek posle formiranja ZSO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je krajnje vreme da se formira Zajednica srpskih opština koja, kako je istakao, nije samo obećana već i potpisana pre deset godina. Vučić je naveo da je tek posle formiranja Zajednice srpskih opština moguć razgovor i povratak Srba u institucije i kakva takva normalizacija situacije. On je ocenio da je sastanak bio veoma težak, možda i najteži razgovor koji su imali.

- Ono oko čega jesmo saglasni jeste da zamrznuti konflikt nije rešenje. Kada imate zamrznuti konflikt samo je pitanje trenutka kada će neko da ga odmrzne i kada će neodgovorni pojedinci da uruše mir i stabilnost celog Zapadnog Balkana - rekao je Vučić.

Dodao je da je kao predsednik Srbije danas nedvosmisleno bio suočen sa problemima i izazovima koji bi bili stavljeni pred Srbiju "ukoliko se ne bismo usaglasili sa današnjim planom".

- Pod tim i takvim uslovima tražili smo od četvorke plus Miroslav Lajčak, dakle od predstavnika SAD, Francuske, Nemačke i Italije da pomognu svima nama u prevazilažnju turbulencija sa kojima se suočavamo na Kosovu i Metohiji i smatramo da je krajnje vreme da se formira Zajednica srpskih opština, koja je, ne samo obećana, već i potpisana pre 10 godina i to je pitanje hitnosti - rekao je Vučić.
Vučić je rekao da će u narednim danima i nedeljama obaviti konsultacije sa članovima Vlade i Skupštine Srbije i svih značajnih društvenih grupa o predloženom sporazumu o Kosovu.

- Da smo spremni da prihvatimo koncept i da radimo na implementaciji predloženog sporazuma s tim što sam napravio vrlo jasnim jednu stvar i pokazao svu brigu i rezervisanost po jednom važnom pitanju, ali ne mogu da govim o tome, jer predlog nije javan - izjavio je predsednik Srbije.

- Pred nama nisu laki dani, mnogo teških odluka. Ljudi treba da znaju da ovde nema ni lepih ni slatkih razgovora, jedino što mogu da kažem jeste da sam dao sve od sebe da čuvam i štitim Srbiju - izjavio je Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati