Politika

[ Izvor: Danas ]

10. 01. 2023. 17:03 18

Hil odgovorio Đilasu

Američki ambasador Kristofer Hil odgovorio je lideru Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu na pitanje šta tačno inspiriše američke investitore da dođu u Srbiju.

Nakon što je Hil početkom godine istakao da će u našoj zemlji biti još više američkih investitora, koji, kako je rekao, "vide šta se dešava u Srbiji i u tome vide inspiraciju, na njegovu izjavu reagovao je predsednik SSP Dragan Đilas.- Poštovani ambasadore, svako od nas podržava dolazak investitora iz SAD, ali me interesuje šta ih tačno inspiriše - naveo je Đilas, a onda i ponudio moguće odgovore:

- 1. Nivo ljudskih prava i sloboda, 2. spoljna politika Srbije, 3. sloboda medija, 4. nezavisno pravosuđe, 5. borba protiv korupcije, 6. radnička prava, 7, nešto drugo - naveo je lider SSP.

Konačno, nekoliko dana kasnije stigao je i odgovor ambasadora SAD.- Kao i sve druge zemlje, Srbija ima svoje izazove. Ali, nova godina poziva na optimizam i usredsređvanje na pozitivne aspekte naših odnosa. Dok ulazimo u 2023. godinu, verujem da je američko-srpsko partnerstvo snažno i da će samo biti još snažnije – kaže za Danas Kristofer Hil, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji - kazao je Kristofer Hil u pisanom odgovoru za Danas povodom Đilasove izjave.

- Uspeli smo da putujemo po Srbiji, vidimo razne gradove, upoznamo ljude gde žive i rade. Ovde se osećamo kao kod kuće i želim da zahvalim srpskom narodu zbog toga - rekao je Hil.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati