Politika

Direktno.rs

16. 12. 2022. 12:09 11

SSP: Zadržavanje Rade Trajković od BIA i MUP za osudu

Stranka slobode i pravde najoštrije osuđuje višečasovno zadržavanje Rade Trajković od strane BIA i MUP Srbije čime joj je onemogućena sloboda kretanja koja je zagarantovana Ustavom Srbije. Ne postoji bilo kakav razlog za ovo zadržavanje, a maltretiranje gospođe Trajković je još opasnije zbog njenog ugroženog zdravstvenog stanja i nemogućnosti da primi neophodnu terapiju - saopštili su iz Stranke slobode i pravde u vezi sa zadržavanjem Rade Trajković od strane BIA i MUP Srbije.

U saopštenju dalje piše:

"Podsećamo BIA i MUP Srbije da je Rada Trajković državljanka Srbije, da se protiv nje ne vodi bilo kakav krivični postupak i da ovakvo postupanje BIA i policije Srbije posledica isključivo neslaganja sa njenim političkim radom i stavovima koje iznosi. Kakve god da političke ili druge stavove imaju državljani naše zemlje, kretanje im ne može biti onemogućeno ukoliko nisu pod istragom ili ako nisu počinili neko krivično delo, što ovde svakako nije slučaj.

Zbog toga zahtevamo da BIA i MUP Srbije neodložno omoguće Radi Trajković slobodu kretanja i prekinu praksu višečasovnog zadržavanja državljana Srbije na administrativnim prelazima prema KiM kao i graničnim prelazima, zbog njihovog političkog rada ili njihovih stavova koji se kose sa stavovima vlasti".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati