Politika

[ Izvor: Mediji ]

02. 12. 2022. 12:24 58

Vučić: Šta sam rekao juče, mislim i danas, na Kosovu vri

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, nakon sastanka sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Oliverom Varheljijem, da i danas misli sve što je prethodnog dana izgovorio o premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju, kao i novom ministru u kosovskoj vladi Nenadu Rašiću i njegovoj budućoj savetnici Radi Trajković.

- O Kurtiju, Rašiću i Trajković mislim sve što sam mislio i juče, potpišite me i danas - kazao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je rekao i da je komesara Varheljija upoznao "sa našim viđenjem situacije na Kosovu i Metohiji".

- I svima samo da poručim - nisam ni lud ni pijan, ni blesav, pijem samo čaj od kamilice, ali sam ukazao na sve što se dešavalo od početka godine i kako je to išlo postepeno, i kako se urušavalo s prištinske strane - rekao je Vučić.

I dodao:

- Da li je trebalo da koristim više birokratski rečnik, diplomatski? Možda, ali da li bi nas iko ikada čuo.

Podsetimo, predsednik Srbije je prethodnog dana kritikovao odluku kosovskog premijera Aljbina Kurtija da postavi za kosovskog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Vučić je Radu Trajković, koja je imenovana za Rašićevu savetnicu, nazvao "srpskim ološem sa dna kace", dok je Kurtiju dodelio epitet "terorističkog ološa".

Vučić je podsetio na to da je u januaru bio referendum o izmeni Ustava, i da je Priština rekla da građani, koji se osećaju građanima Srbije s Kosova, ne mogu da izađu na taj referendum, pa da je Kvinta rekla da će za izbore sve biti u redu i da je to demokratska norma.

- Ali Priština je rekla da ukida 60.000 glasova i onemogućila Srbima da glasaju. Temperatura se zagreva i situacija vri, jer su ljudi poniženi. Onda sledi presuda Todosijeviću za verbalni delikt. A onda je krenula izgradnja suprotna zakonu i Briselskom sporazumu i dogovorima sa NATO baza specijalne policije blizu Brnjaka i Jarinja. Pa su počeli svakodnevno da upadaju sa Rosu FTU jedinicama i maltretiraju Srbe - navodio je redom Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 58

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati