Politika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

21. 11. 2022. 15:32 88

Vučić: Nema dogovora, pred nama su besane noći

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle razgovora sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem u Briselu, da iz njemu nejasnih razloga nisu uspeli da postignu apsolutno nikakav dogovor o registarskim tablicama.

- Iz meni nejasnih razloga nismo uspeli da postignemo apsolutno nikakav dogovor. Srpska strana je bila potpuno konstruktivna i deset puta menjane tekstove smo prihvatali, ali albanska strana nije želela da prihvati ništa. Uvek bi dodavali nešto što nije bilo moguće, tako da, sve što mogu da kažem je da želim da saberem utiske, sačuvao sam sve papire i obratiću se našem narodu - istakao je predsednik Srbije.

On je najavio "mnogo teške dane"...

- Pred nama su besane noći, i svakako mnogo teški dani, ali ćemo mi poslušati ono što će biti savet i zahtev Visokog predstavnika - on je tražio da oni ne primenjuju kazne - rekao je Vučić i dodao:

- Danas je svima jasno ko je bio konstruktivan i ko teži miru i stabilnosti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti razgovarali su u Briselu u okviru dijaloga na visokom nivou, koji je sazvala EU u pokušaju da se spreči eskalacija i tenzije na terenu.

Prethodno su obojica učestvovala u odvojinim sastancima sa šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom i izaslanikom EU za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 88

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati