Politika

[ Izvor: Mediji ]

14. 11. 2022. 20:58 3

Raspisani vanredni izbori na severu Kosova

Predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani zakazala je za 18. decembar vanredne izbore za gradonačelnike opština Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan, saopšteno je večeras iz njenog kabineta. Osmani je izbore za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova zakazala danas, posle konsultacija sa političkim partijama i Centralnom izbornom komisijom (CIK).

- Zadužuje se CIK da preduzme sve neophodne radnje za organizovanje i održavanje izbora za gradonačelnika opština: Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan, u skladu sa ovom odlukom i zakonom na snazi - navedeno je u odluci predsednice tzv. Kosova.Osmani je istakla da će se obratiti međunarodnim partnerima sa zahtevom za praćenje izbora i što veće međunarodno učešće u ovom izbornom procesu. Naglasila je da će bezbednosne institucije preduzeti sve mere kako bi se građani, bez obzira na etničku pripadnost, osećali zaštićeno, sigurno i ostvarili svoja ustavna prava glasa.

Opštine sa srskom većinom – Severna Mitrovica, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan, od 5. novembra su bez gradonačelnika koji su podneli ostavke zbog odluke Vlade Kosova o zameni srpskih registarskih tablica kosovskim, kao i zbog suspenzije direktora Regionalne policije sever Kosova Nenada Đurića. Institucije su nakon toga napustili i poslanici Skupštine Kosova iz redova Srpske liste, odbornici opština na severu Kosova, sudije, tužioci, carinici i pripadnici srpske zajednice u policiji iz opština na severu Kosova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati