Politika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

09. 11. 2022. 11:41 15

Poslanici SNS besne zbog pitanja o Cvijanu i Belivuku

I današnja sednica Skupštine Srbije protiče vrlo burno. Predsedsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac istakao je da je potrebno saznati kako je stradao Vladmir Cvijan, a pomenuo je i to da je Veljko Belivuk obezbeđivao inauguraciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, što veoma naljutilo SNS poslanike.

Nataša Jovanović, koja je nedavno preletela iz Srpske radikalne stranke u SNS i koja je u prošlosti grubo vređala predsednika Srbije Aleksandra Vučića, iskoristila je i ovu priliku da se dodvori svom novom šefu.

- Moramo da čuvamo našeg predsednika, jer on je konstantno politička meta opozicije i živa meta kriminalcima koje oni ovde promovišu - rekla je ona.

Na njeno izlaganje isvrnuo se i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.
- Kad se probudite ujutru, trebalo bi da raščistite sa tim da imate novu stranku koja se deklarisala proevroska. Sramotno je da nekome prebacivati da štiti neku mafijašku organizaciju, a pritom, čovek koji je bio na inauguraciji i koji je štitio predsednika, je taj koji optužen. On je dolazio da bude obezbeđenje na inauguraciji i da razbija demonstracije. On nikad nije štitio opoziciju. Kad već pominjete ministra unutrašnjih poslova, hajde da najzad čujemo kako je stradao Vladimir Cvijan i ko je ubio Olivera Ivanovića. Zašto tužilaštvo ne pokreće postupak - pitao je Lutovac.

Lutovčeve reči prilično su iznervirale šefa poslaničke grupe SNS Milenka Jovanova, koji je podržao svedočenje svedoka okrivljenog iz Belivukovog klana Srđana Lalića. 
- On je citirao Belivuka, ne postoje dokaze da je to tačno. S druge strane, svedok okrivljeni u ovom postupku (Srđan Lalić prim. nov.) i koji je dužan da govori istinu, inače taj status može da izgubi, rekao da su baš u Crnoj Gori sedeli i pravili dogovor kako treba da bude upucan predsednik Srbije i kako neke nove snage treba to da iskoriste, kako je 5 miliona za to spremno. Oni su ti koji su od toga pravili sprdnju i kako Vučić izmišlja atentate na sebe, a sada nema ni "izvini".. Videćemo gde će sve to klupko da se odmota - kazao je Jovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati