Politika

Direktno.rs [ Izvor: N1 ]

08. 11. 2022. 16:03 0

"Vlast brani Radoičića i Veselinovića kao što je branila Belivuka"

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da poslanici SNS-a sa istim žarom brane Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića, koji su na "crnoj listi američkih sankcija i osumnjičeni su za ozbiljan kriminal", kao što su pre nekoliko godina branili Veljka Belivuka.

- Kažu da su Veselinović i Radoičić Srbi sa Kosova i Metohije, pa se zato valjda bore za nacionalne interese i nisu kriminalci. Veselinović živi u Novom Sadu i u Beogradu, a kriminal nema veze sa mestom prebivališta. Ako se bavite kriminalom, onda ste kriminalac - rekao je Aleksić televiziji N1.

Aleksić je dodao da Veselinović i Radoičić "i te kako imaju veze sa SNS-om", i nisu ni prvi ni poslednji koji su poslužili režimu, a potom "pušteni niz vodu".

Šef poslaničke grupe Narodne stranke je naveo da su činjenice koje je izneo poslanik te stranke Borislav Novaković o dodeljivanju poslova koji se plaćaju iz budžeta firmama Veselinovića i Radoičića izazvale "histeriju poslanika SNS-a".

- Vlast najviše boli suočavanje sa istinom i kada ih suočite sa argumentima i ne mogu da odgovore, oni krenu sa lažima i uvredama - rekao je Aleksić.

Naveo je da je u ponedeljak u skupštini tokom rasprave o rebalansu budžeta izneo činjenice o visini plata i penzija, kada je pokazao ček penzionerke iz Vrnjačke Banje koja prima penziju od 11.390 dinara.

- Nema nijedne mere protiv inflacije, a vlast vodi "šibicarsku" ekonomsku politiku tako što uzima ogroman novac od naroda kroz povećanje cena, a onda udele mladima i penzionerima neku milostinju da bi to izgledalo da narodu daju nešto za džabe da bi građani posle glasali za SNS - rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da vlast predlaže inflatorni budžet i hvali se da su povećani prihodi, ali ne kaže da su povećani zbog veće naplate poreza jer je sve poskupelo, pa je i iznos poreza veći.

- Srbija srlja u dužničko ropstvo i danas svaki građanin Srbije duguje 5.100 evra, a 2012. godine je taj dug iznosio 2.100 evra, jer se vlast u poslednjih deset godina zadužila za 15 milijardi evra, a ministar finansija Siniša Mali o tome ne govori. Ne govore ni o koruptivnim projektima i koliko se plaćaju putevi i koliko se novca izvlači iz budžeta.

Aleksić je naveo da je EPS uništen i Srbija zato mora da uvozi struju, a rebalansom je predviđeno povećanje od 113 odsto za uvoz energenata, i dodao da je Fiskalni savet rekao da je EPS u takvoj krizi zbog nestručnog rukovođenja.

- Od 2000. godine do 2011. godine bruto društveni proizvod je porastao za 72 odsto, a od 2012. godine do 2022. godine, odnosno od kada je SNS na vlasti, porastao je 28 odsto. To su podaci Svetske banke, činjenice. Oni posle deset godina vladavine okrivljuju bivšu vlast. Nije bivša vlast kriva za neviđenu korupciju, poskupljenja i haos u energetskom sistemu.

Aleksić je naveo da poslanici vladajuće većine ne mogu da se suoče sa argumentima i činjenicama koje iznose poslanici Narodne stranke, pa zato traže način kako da ih spreče da govore.

- To čine tako što nas vređaju i zabranom da govorimo, a doveli su u skupštinu i ministra Aleksandra Martinovića kao nekog ko ima parlamentarno iskustvo, jer je očigledno da poslanička grupa SNS-a nije na nivou zadatka koji se od nje očekuje - rekao je Aleksić i dodao:

- Mi javno iznosimo činjenice o stanju u budžetu, životnom standardu građana i o tome na koji način vlast obmanjuje građane raznim manupilativnim podacima, što Mali čini već dva dana. Posegnuli su i za uvredama najgore vrste, koje se ne čuju u direktnom prenosu.

Aleksić je naveo da se skupštinska sala, dok govore poslanici Narodne stranke, pretvara u arenu u kojoj poslanici većine neprekidno galame, psuju i vređaju, i dodao da je šef poslaničke grupe Milenko Jovanov juče "brutalno vređao" poslanika Narodne stranke Stefana Jovanovića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati