Politika

[ Izvor: Mediji ]

06. 11. 2022. 09:13 19

"Vučiću, bežite pošto ste Kosovu predali skoro sve"

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je u Gračanici da zabrana albanskih vlasti predsedniku te stranke Vuku Jeremiću da uđe na KiM pokazuje „koliko je bolesna propaganda režima“ Aleksandra Vučića koja je Jeremića prikazivala kao nekoga kome su Albanci zahvalni.

- Albanci su Jeremiću ‘zahvalni’ tako što mu ne daju da uđe na Kosovo i Metohiju. Sada je svima jasno da se Vučićev režim sa nama razračunava lažima i baš ga briga što tako radi u korist Albanaca. Vučiću je važno samo da ostane na vlasti i spreman je da to plati i predajom Kosova i Metohije - rekao je Aleksić na osnivačkoj skupštini Pokrajinskog odbora Narodne stranke Kosovo i Metohija.

Aleksić je, kako je saopštila ta stranka, istakao da „laži režima“ neće sprečiti Narodnu stranku da se bori za srpski narod na Kosovu i Metohiji i da razvija stranačku infrastrukturu, kao i da će interese naroda braniti i u Skupštini Srbije.

Potpredsednik Narodne stranke je ocenio da je današnji skup u Kosovskoj Mitrovici „još jedna magla, laž i još jedan voz oslikan freskama, čiji je cilj da se prikrije da je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u Berlinu potpisala sporazum sa Aljbinom Kurtijem ispred zastave samoproglašenog Kosova“.

- Teatralno napuštanje institucija samoproglašenog Kosova, policajci skidaju uniforme, Goran Rakić podnosi ostavku, ministri u vladi Aljbina Kurtija podnose ostavke… Posle osam godina učestvovanja u vlasti sa Ramušom Haradinajem, Hašimom Tačijem i Kurtijem, posle predaje pravosuđa, policije, energetskog sistema, telefonskog pozivnog broja, kažu da se povlače. Gde ćete sada, bežite pošto ste predali skoro sve - upitao je Aleksić.

On je istakao da Kurti postavlja uslove i kaže „može Zajednica srpskih opština ali zauzvrat Preševska dolina“ i upitao „da li je to odbrana Srbije, gde su Ustav Srbije i Miroslavljevo jevanđelje na kojem je Vučić položio zakletvu“.

- Da bi prikrio novi poraz, Vučić diže avione na dronove, diže vojsku i policiju, podiže tenzije, pa građani misle da rat samo što nije izbio. Vučić zloupotrebljava muke srpskog naroda na Kosovu i Metohiji da bi prikrio predaju i poraze - ocenio je Aleksić. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati