Politika

Direktno.rs

05. 11. 2022. 15:38 15

Šapićev ministar napao Vučića!

Priština je Briselskim sporazumom dobila sve, a ništa nije dala. Briselskim sporazumom Beograd ništa nije dobio, a dao je sve - napisao je na svom Tviter profilu doskorašnji ministar u Vladi Srbije Ratko Dmitrović. Ovom rečenicama Dmitrović je direktno napao Aleksandra Vučića koji je dogovorio tekst Briselskog sporazuma i stranku čiji je bio član.

Na mesto ministra za brigu o porodici Dmitrović je došao kao kadar SPAS-a Aleksandra Šapića. Ovaj napad na Vučića je stigao u danima kada je kriza na Kosovu dostigla vrhunac, što celu stvar čini još neverovatnijom.

Zanimljivo je kako je Šapićev ministar tek nakon osam godina saznao šta piše u Briselskom sporazumu ili ga sada tumači na drugačiji način. Nije mu smetao Briselski sporazum dok je godinama bio na funkciji glavnog i odgovornog urednika režimskih "Večernjih novosti" na koju nije mogao da dođe bez Vučićeve saglasnosti. Nije mu smetao kada je postao ministar u naprednjačkoj Vladi, ni kada je Šapić doneo odluku da ugasi SPAS i utopi ga u SNS. S obzirom da se SPAS utopio u SNS, to znači i da je Dmitrović automatski postao član naprednjaka.
Ostaje nejasno da li je ovaj njegov oštar napad deo unutarstranačkog sukoba SNS ili možda najavljuje napuštanje stranke. Ili je to već učinio, a nije obavestio javnost.

Da podsetimo, Ratko Dmitrović je devedesetih godina bio deo ratno-hušačke medijske mašinerije Slobodana Miloševića i crveno-crne koalicije. Posle demokratskih promena 2000. godine nestao je sa javne scene, a njegov novi medijsko-politički uzlet dogodio se nakon dolaska na vlast Srpske napredne stranke.

Nije poznato čime je Dmitrović zaslužio da bude prvi ministar za brigu o porodici i demografiji, a sem gomile besprizornih uličarskih izjava svojstvenih i njegovom šefu Šapiću, na toj funkciji nije uradio ama baš ništa.
Zašto je sada napao Vučića i sopstvenu stranku i da li je iz nje možda već i izašao, za sada možemo samo da nagađamo. A možda će nam i Šapić pojasniti reči jednog od svojih najbližih saradnika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati