Politika

[ Izvor: Blic ]

03. 10. 2022. 23:25 30

Brnabić: Volela bih da vidim Vesića u svom timu

Mandatarka Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je mnogo promena ne samo u novoj Vladi, nego i u Zakonu o ministarstvima. "Imaćemo neka nova ministarstva. I biće dosta novih lica u vladi", rekla je ona, dodajući da bi volela da u svom timu vidi Gorana Vesića.

Govoreći o formiranju Vlade Srbije, na koju se pola godine nakon izbora i dalje čeka, Brnabićka je za Blic TV rekla da taj proces ide najbrže moguće u datim okolnostima.

- Kada zaista na dnevnoj osnovi moramo da gasimo raznorazne požare, da se borimo za stabilnost, ne samo političku, već i energetsku… Što se tiče dnevnog života građana, da li je vlada tehnička ili se čeka nova - ništa nije promenilo. Ministri još postoje. To što su oni u tehničkom mandatu ne menja njihov odnos prema poslu ili odgovornost. Svi radimo zajedno i u timu sa predsednikom Srbije. I što se tiče onoga što mi isporučujemo našim građanima, tu nismo dozvolili ni najmanju stvar da bude kao da nema vlade. Vlada postoji, a nova vlada će biti u skladu sa ustavnim rokovima - istakla je ona.

- Poslednji šest meseci je, ako ćemo iskreno, počeo Treći svetski rat. I nisu zaista okolnosti koje smo imali do sada - naglasila je Brnabić.

Upitana da li će bivši gradski menadžer Goran Vesić biti ministar, mandatarka je odgovorila:

- Ne mogu da kažem to, ali volela bih da vidim Gorana u svom timu, na jedan ili drugi način. On je izuzetno efikasan, stvarno jako, jako posvećen i čovek koji se nikad nije libio da uči, da stiče nova znanja, da bude u korak sa trendovima. To je ono što nama treba u vladi, tako da bih volela da ga vidim u svom timu.

Brnabić nije želela da odgovori na pitanje da li će Nebojša Stefanović ostati u vladi jer su to, kako je navela, personalna rešenja.

Upitana da li ima poverenje da radi s njim, ona je rekla da "ne bira lično ceo tim, već radi sa najboljim kvalitetom koji mi kao stranka kažemo da je tu i da postoji", a ukoliko ozbiljne optužbe na njegov račun budu dokazane onda će to uzeti u obzir.

- Nebojša Stefanović je i ministar u trenutnoj vladi i ja sa Nebojšom jako dobro sarađujem - rekla je ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 30

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati