Politika

[ Izvor: Foto i tekst: N1 ]

03. 10. 2022. 12:38 13

Ćuta iscepao Informer

U Skupštini Srbije započela je sednica skupštinskog Odbora za kulturu na kojoj će se raspravljati o intervjuu osuđenog silovatelja listu Informer i o drugim pitanjima u vezi s medijima.

Kako javlja reporterka N1, zamenik Odbora Nebojša Bakarec se javio po poslovniku odmah nakon početka i optužio predsednika Odbora Sinišu Kovačevića da je sednica sazvana „na sramotan način“, kao i da se na ovaj način zloupotrebljava i privatizuje ovo telo parlamenta.

- Sednicu ste sazvali zbog pisanja Informera, a niste reagovali na napade i pretnje ubistvom porodici predsednika, to je sve čak i pozdravljeno. 9. maja ove godine, list Danas objavio je intervju sa pedofilom samo zato što je glumac, nigde nije napisano da je on u registru pedofila, vas kolega glumac Goran Jeftić - naveo je Bakarec.

On je pozvao prisutne da glasaju za odustajanje od predviđenog dnevnog reda.

- Mi nikada nismo zloupotrebili odbor i sazivali zbog medija, N1 i Nova S - napomenuo je Bakarec.

Poslanik poslaničke grupe Moramo – Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta doneo je primerak dnevnog lista Informer na sednicu, pozvao građane Srbije da ne kupuju više taj list, i nakon toga je pocepao primerak Informera.

Nakon toga se pristupilo glasanju za dnevni red. Rezultat glasanja je bio sledeći, sedam glasova je bilo za dnevni red, devet protiv, pa je zbog neusvajanja dnevnog reda sednica završena.

Podsetimo, poslanička grupa Ujedinjeni podnela je Kovačeviću inicijativu s predlogom zaključka o najoštrijoj osudi objavljivanja intervjua višestruko osuđivanog silovatelja, uz molbu za hitno sazivanje sednice Odbora o tome.

Ujedinjeni su tražili i da državni organi, u skladu sa zakonom, sankcionišu postupak Informera kao izrazito štetan po društvo.

Pošto je Informer objavio intervju sa silovateljem, juče je održan višečasovni protest ispred redakcije tog lista.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati