Politika

Direktno.rs

22. 09. 2022. 07:58 19

"Srpska lista bolje sprovodi ideju Velike Albanije od Kurtija"

Srđan Milivojević, narodni poslanik i predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke, odgovorio je, kako je naveo, "navodnoj" Srpskoj listi na saopštenje povodom sednice Narodne skupštine Republike Srbije o Kosovu i Metohiji.

Odgovor Srđana Milivojevića vam prenosimo u celosti:

"Koalicionim partnerima Ramuša Haradinaja, Hašima Tačija i Aljbina Kurtija koji sebe neosnovano zovu Srpska lista nije bilo dovoljno ni sedam dana da bi se oporavili od istine koju su prošle nedelje čuli u Skupštini Srbije.

Još uzdrmani i dezorijentisani kao bokser u nokdaunu, koji naslepo zamahuje rukama naokolo pokušavajući da zada udarac, društvo sa jahte Bedžeta Pacolija se razmahalo saopštenjem u kojem optužuju nekakav "žuti režim" da je "ekonomski, društveno i politički razorio Srbiju". Siguran sam da misle na Gorana Vesića, Aleksandra Šapića, Jelenu Trivan i ostale prebege iz Demokratske stranke koji su danas perjanice režima Aleksandra Vučića, predsednika Srpske napredne stranke koji nesumnjivo podržava ideju stvaranja Velike Albanije na tlu Srbije.

Sad kada su svom koalicionom partneru Aljbinu Kurtiju dali i Gazivode, i pozivni broj i članstvo u Olimpijskom komitetu, i ono sto je tražio, ali i ono sto im niko nije tražio, kada su zajedno dovršili posao započet 1999. godine, ovi sledbenici politike zarđale kašike Aljbinu Kurtiju, svom šefu u vladi u Prištini, izgleda otvoreno nude i Leskovac i Niš.

Ova crveno-crna koalicija u bojama zastave Velike Albanije koja se na vernost Kurtiju zaklela nad "Ustavom Republike Kosovo" zaboravlja da je Aleksandar Vučić 1999. godine kao ministar u tadašnjoj vladi menjao Pećku patrijaršiju za stan od dva ara, da je portu Visokih Dečana pretvorio u parking za NATO tenkove i da je u Uroševcu postavio kamen temeljac za NATO bazu Bondstil.

Oni koji su naš narod na Kosovu i Metohiji ostavili na milost i nemilost svojim koalicionim partnerima juna 1999. godine, danas bi da brane Srbe i Srbiju od onih narodnih poslanika u Skupštini Srbije koji su im u dvodnevnoj raspravi rekli istinu u lice. Oni koji su u poslednjoj deceniji prošlog veka bez posla ostavili 3.500.000 ljudi, bez zavičaja isto toliko i na žalost bez glave 200.000 ljudi, sada bi da prozivaju one koji su ovu mašineriju zla zaustavili u uništavanju i satiranju Srbije.

Zahvaljujući spotu koji nedvosmisleno poziva na ubistvo Olivera Ivanovića i koji su promovisali čelnici samozvane Srpske liste, čitav svet je video kolika jenjihova "ljubav" prema Srbiji i koliki je njihov doprinos borbi za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji.

Sve dok srpsku listu predvodi Aleksandar Vučić, a čine je ovakve "patriote", kosovski zagovornici ideje Velike Albanije ne treba niti da brinu, niti išta da rade na realizaciji ovog projekta. Predstavnici navodne Srpske liste taj posao rade bolje od Kurtija, Tačija i Haradinaja zajedno.

Razumem i nervozu i histeriju naručioca sramotnog spota koji je inspirisao ubice Olivera Ivanovića zbog skorog dolaska pravde i slobode u Srbiju. Tada će neki sa skupštinskog balkona, na kojem su sedeli prošle nedelje i na pomen imena Olivera Ivanovića gledali u pod, preći na optuženičku klupu. Demokratska stranka se bori za Srbiju u kojoj će se to i dogoditi", zaključio je Srđan Milivojević, narodni poslanik i predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati