Politika

[ Izvor: Kosovo onlajn ]

20. 09. 2022. 17:45 2

"Ko je to izmislio": Nemci o novom "okviru" za KiM

Nemačka vlada je demantovala da stoji iza dokumenta pod nazivom "novi okvir" za dijalog između Kosova i Srbije, koji su premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dostavili izaslanici Francuske i Nemačke tokom posete Prištini i Beogradu, prenosi Gazeta ekspres.

Iz nemačke vlade su rekli da su prosledili medijske izveštaje o takvom dokumentu, za koji se pretpostavlja da su Francuska, Nemačka i specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak dostavili premijeru Kurtiju i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ali ističu da takvo pismo ne dolazi ni iz Nemačke, ni iz Francuske, ni od Lajčaka.

Iz zvaničnog Berlina naglašavaju da nemaju informaciju ko je i za koju svrhu izmislio takav dokument.

- Primetili smo izveštaje u albanskim medijima o takozvanom dokumentu od četiri stranice koji su Francuska, Nemačka i specijalni predstavnik Lajčak navodno dostavili premijeru Kurtiju i predsedniku Vučiću. Tvrdnje su pogrešne, pismo kako izveštaji opisuju ne dolazi iz Francuske, Nemačke ili specijalnog predstavnika. Nemamo informacije o tome ko je to izmislio i za koju svrhu - naveo je portparol nemačke vlade u odgovoru Gazeti ekspres.

Nedavno je portal Albanijan post objavio dokument za koji se tvrdi da su ga izradile Nemačka, Francuska i EU i da je isti dostavljen Kurtiju i Vučiću, a preko savetnika kancelara Olafa Šolca i predsednika Emanuela Makrona tokom poslednje posete Prištini i Beogradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati