Politika

Direktno.rs

18. 08. 2022. 18:48 2

"Zna li Brnabić u kom svojstvu Vulin ide u Moskvu?"

"Najavljena poseta Moskvi Aleksandra Vulina je krajnje čudna, imajući u vidu da nije uobičajeno da se sa ministrom diplomatije druge države sastaje odlazeći ministar unutrašnjih poslova Srbije. Iz tog razloga je važno da predsednica Vlade u tehničkom mandatu jasno kaže u kom svojstvu će Vulin ići u Moskvu u ponedeljak, da li u svojstvu člana Vlade ili je to deo njegove individualne političke samopromocije?", naveo je Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana i narodni poslanik.

Grbović je pitao Anu Brnabić:

- Ukoliko je reč o zvaničnom sastanku, postavlja se pitanje da li je ovakav sastanak u ovom trenutku u interesu Srbije, ali i zbog čega za taj sastanak nije delegiran Nikola Selaković kao ministar spoljnih poslova?

- Očigledno je da se radi o otvorenom pritisku na Srbiju u pogledu kadrovskih rešenja i političkog usmerenja buduće Vlade i pokušaj da se Srbiji dodeli uloga Belorusije u ovom delu Evrope, jedino upitno je da li u tom procesu saučestvuju i najviši predstavnici vlasti u našoj zemlji - dodao je Grbović i zaključio:

- Ana Brnabić, bez obzira na to što joj je mandat na isteku i nezavisno od toga da li će ponovo biti na čelu Vlade, ima obavezu da se jasno i javno odupre ugrožavanju suvereniteta Srbije, ne samo u ovom, već i u slučaju aposlutno neprimerenih istupa ambasadora Bocan-Harčenka koji neovlašćeno govori u ime Srbije, kao i u slučaju najave gradnje vojne baze u Srbiji. Srbija je odavno izabrala svoj strateški pravac, a to je članstvo u EU i svaki predstavnik vlasti je dužan da se odupre svakom pritisku koji suštinski onemogućava ili otežava ostvarenje tog cilja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati