Politika

Direktno.rs

18. 08. 2022. 12:03 15

Miloš Vučević je srpski Ivo Sanader

Povodom izjave Aleksandra Vučića da su "mogući kandidati" za premijera dosadašnji gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i aktuelna predsednica vlade Ana Brnabić, osećam potrebu da domaćoj političkoj javnosti skrenem pažnju na 4 činjenice i okolnosti, koje ovakav izbor čine neodgovornim i izuzetno štetnim - piše u saopštenju predsednika GrO Narodne stranke Novi Sad i narodnog poslanika u Skupštini Srbije Borislava Novakovića koje prenosimo u celosti.

- Prvo, Vučevićev desetogodišnji mandat nije bio u službi građana Novog Sada, nego porodice Vučić.

Od momenta kada je Vučević biran na mesto gradonačelnika Novog Sada, sve ključne odluke i bitne političke procese opredeljuje i vodi Andrej Vučić.
Iako bez ikakvih formalnih ovlašćenja Andrej Vučić je zaveo torturu i gospodari našim gradom.

- Drugo, naš grad, koji je oduvek sa puno prava smatran mirnim i bezbednim mestom, postao je sigurna kuća za kriminalce, kojim upravlja Zvonko Veselinović.
Pritom se uticaj Veselinovića ne ograničava samo na kriminalnu scenu. Njegova firma Granit Peščar iz Ljiga, dobila je mogućnost da učestvuje u popločavanju centra grada. Reč je o zamašnom projekatu, koji podrazumeva popločavanje 6,8 hektara starog gradskog jezgra. Minimalna vrednost tog posla je dimenzionirana na deset miliona evra. Toliko će u budžetu Novog Sada biti manje, a u Veselinovićevom džepu više novca.

Umesto da kriminalcima uskratimo pristup budžetskim sredstvima, Vučević je širom otvorio vrata za Veselinovićev biznis. Podsećam da je reč o osobi, koja je od meritornih međunarodnih bezbednosnih institucija okarakterisana kao vođa jedne od najjačih kriminalnih ogranizacija u ovom delu Evrope, zbog čega je i izložen finansijskim sankcijama.

Zato je svaka saradnja sa njim, a pogotovo davanje poslova firmama u njegovom vlasništvu, izrugivanje pravu i ružan presedan, koji našu zemlju blamira u očima civilizovanog sveta.

- Treće, dosadašnji mandat aktuelnog gradonačelnika karakterišu stalne izmene urbanistickih planova, kojima se pogoduje investitorima.
Po pravilu reč je o promeni spratnosti, kublature i stepena izgrađenosti objekata. Najočitiji primer "trgovine uticajem" je koruptivna veza, koja postoji između Vučevića i kompanije Galens Nebojše Petrića. Zbog tih "nameštanja" grad je urbanistički i graditeljski unakažen. Galens knjiži profit, a Novi Sad štetu. Sve je kulminiralo novim GUP-om i projektom "Novi Sad na vodi", koji Galensu omogućuje da na obali Dunava gradi tajkunsko naselje na osam hektara građevinskog zemljišta. Predviđena je mogućnost gradnje zgrada od dvadeset spratova. Tako je "Novi Sad na vodi", postao "Galens na vodi", a Vučević potvrdio da je marioneta krupnog kapitala.

- Četvrto, svoju vezu sa osobama sumnjive i sporne prošlosti, Vučević zapravo i ne krije.

Firma Montop, osuđivanog novosadskog kriminalca i Vučevićevog ličnog prijatelja Marka Bosanca Bosketa, redovno dobija poslove od javnih komunalnih preduzeća.

Najveći posao ta firma je dobila za očitavanje brojila. Ugovor je potpisan sa EPS-om i dimenzioniran je na 12.000.000.000 dinara(oko 100 miliona evra). Napokon, vrhunac bezobzirnosti usledio je onoga dana, kada je Vučević u svečanoj sali gradske kuće primio čelnike FK Kabel, koje je predvodio jedan od najvećih novosadskih kriminalca Slobodan Milutinović Snajper.
Tog trenutka je razbijena svaka iluzija o karakteru, namerama i dometima lokalne vlasti. Politički miraz Miloša Vučevića nije preporuka za premijera, ali jeste kandidatura za srpskog Ivu Sanadera. Karijeru će završiti na sličan način. Pitanje nije da li će, nego kada će njegovi marifetluci biti procesuirani.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati