Politika

Direktno.rs

09. 08. 2022. 12:49 30

Žikin POKS glasao za Orlića - prodali veru za večeru

Koalicioni partner Dveri Boška Obradovića, Žika Gojković, član odbora direktora Mtel-a, i njegov deo POKS-a glasali su za izbor Vladimira Orlića za predsednika Skupštine Srbije. Već na prvoj sednici Skupštine poslanici POKS-a Žika Gojković, Biljana Dragić iz Sombora i Vesna Savović Petković iz Niša pretrčali su na stranu vlasti, a Boško Obradović i DVERI ćute!

Sve je bilo jasno još kada se Žikin POKS samostalno pojavio na dodatnim konsultacijama kod predsednika Vučića i kad se ispostavilo da veliki monarhista i lažni opozicionar Gojković i dalje sedi u odboru direktora M-tela u kome je od 2013. Važno je napomenuti i da je predsednik borda direktor Vladimir Lučić generalni direktor celog Telekoma, a Gojkoviću društvo kao član skupštine pravi Jelena Trivan.

Zanimljivo je da je Gojkovićeva državna funkcija u Mtel-u bila jedan od ključnih razloga raspada POKS-a jer je ovu apanažu Žika Gojković od 2013. godine krio od Agencije za borbu protiv korupcije ali i od bivših partijskih drugova. Zamerali su Gojkoviću bivši partijski drugovi i aferu sa čuvenom "misicom ubicom" Slobodankom Bobom Tošić. Kada je u javnost izašao, kako oni kažu, deo kompromitujućih video snimaka, to je za njih bio dokaz da je Gojković ucenjen i pod kontrolom vlasti.

POKS se raspao, a Gojković je kao neko koga su stranačke kolege označile za saradnika režima, volšebno sa još nekoliko saradnika našao utočište na izbornoj listi Dveri. Uspeo je da dođe i do četiri poslanička mandata, s tim da je još uvek neizvestan status poslanika Parandilovića koji nije glasao za Orlića.

Zanimljiv je i status Dveri Boška Obradovića koji o ponašanju članova njihovog poslaničkog kluba ćute. A ti isti poslanici sa njihove liste su već na prvoj sednici Skupštine postali deo vlasti. Celokupna javnost ćuti i na činjenicu da je dr Branimir Nestorović na isti način kako je pao s neba u priču sa Obradovićrm na 15 dana pred izbore isto tako iz te priče nestao dan posle izbora. Samo naivan čovek može da veruje da se popularni Nestor koji je listi doneo polovinu glasova, sam tako pojavio u priči sa Dverima.

Ali ostavimo to za neku drugu priču. Pred Boškom Obradovićem je obaveza da javnosti kaže da li je deo poslaničkog kluba koji podržava vlast ili će se kao opozicija odvojiti od onih koji su de facto deo vladajuće koalicije

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 30

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati