Politika

[ Izvor: Mediji ]

07. 08. 2022. 17:09 0

Puštena ruska novinarka uhapšena na Kosovu

Privremene intitucije u Prištini oslobodile su pritvorenu novinarku Komsomolske Pravde Dariju Aslamovu koja je sinoć privedena na Kosovu i Metohiji, preneo je danas taj list.

Aslamova je sinoć privedena na Kosovu, a prema rečima šefa Ministarstva unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalja Svečlje, bila je osumnjičena za špijuniranje u korist ruskih obaveštajnih službi.

- Darija Aslamova stupila je u kontakt sa našom redakcijom i rekla da se nalazi u mestu Raška. U noći 7. avgusta kosovske vlasti su je pustile nakon privođenja, a posle toga ona je samostalno otputovala autobusom, navodi se u saopštenju lista koje je prenela agencija RIA Novosti.

Ambasada Rusije: Privođenje Aslamove na KiM je provokacija

Privođenje ruske novinarke Darije Aslamove od strane policije na Kosovu, predstavlja još jednu u nizu provokaciju nepriznate države Kosovo, saopštila je danas ambasada Rusije u Beogradu.

- Neosnovano privođenje Darije Aslamove predstavlja još jednu u nizu provokaciju privremenih institucija na Kosovu, uz potpuno ignorisanje osnovnih demokratskih principa od strane Prištine, uključujući slobodu medija. Pozivamo sekretarijat UN, UNMIK, Misiju OEBS na Kosovu, Misiju EU u oblasti poštovanja zakona i stručne međunarodne organizacije da odmah izađu sa javnom ocenom tog događaja, navodi se u saopštenju ruske ambasade, prenosi portal Sputnjik.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati