Politika

Direktno.rs

29. 06. 2022. 13:25 36

Demostat: SNS 48, SSP 10, SPS 9, DSS 6.....

Najnovije istraživanje javnog mnjenja koje je uradio Demostat, rađeno na 1.203 uzorka, odgovara na pitanje za koga bi građani glasali ukoliko bi se sledeće nedelje održali parlamentarni izbori i ukoliko ne bi postojale koalicije. Pitanje ankete glasi: "Da su sledeće nedelje parlamentarni izbori, i da stranke izlaze bez koalicija, za koju stranku biste glasali?"


Cenzus bi prešle Srpska napredna stranka, Stranka slobode i pravde, Socijalistička partija Srbije, Nova demokratska stranka Srbije (eks DSS), eks "Moramo", Dveri, Zavetnici i Demokratska stranka. Sve ostale stranke nalaze se ispod cenzusa i one čine 13 odsto u u odnosu na izborno opredeljene ispitanike, tj. 10 odsto u odnosu na sve ispitane.

Najviše glasova osvojila bi Srpska napredna stranka, i to 48 odsto u odnosu na izborno opredeljene ispitanike, odnosno 36 odsto u odnosu na sve ispitanike.

Druga po snazi bila bi Stranka slobode i pravde, koja bi osvojila 10 odsto u odnosu na izborno opredeljene ispitanike, odnosno 7 odsto u odnosu na sve ispitanike, što je izuzetan rezultat, s obzirom na to da je kaolicija "Ujedinjeni za pobedu Srbije" (SSP, DS, PSG, Pokret za preokret, Narodna stranka, Sloga i drugi koalicioni partneri) na izborima u aprilu imala nešto više od 13,5 odsto, što znači da bi SSP sam ostvario sličan rezultat kao sa prethodnom koalicijom.

Sledeći po jačini bili bi socijalisti sa 9 odsto, odnosno 7 u odnosu na sve ispitanike.

Dobar rezultat ostvario bi eks DSS, tj. Nova demokratska stranka Srbije koja bi imala 6 odsto u odnosu na izborno opredeljene ispitanike.

Zatim iza nje je eks "Moramo" sa 4 odsto, Dveri takođe sa 4 odsto, a Zavetnici i DS prešle bi cenzus sa po 3 odsto u odnosu na izborno opredeljene ispitanike.

Takođe, 26 odsto ispitanika ne bi glasalo na izborima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 36

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati