Politika

Milan Zarić

02. 07. 2022. 10:41 39

URNEBESNO Kako je Čučković pisao Makronu!

Od Miroslava Čučkovića, novog gradskog menadžera, do sada smo videli svašta (ili smo barem tako mislili), međutim Čučko, predsednik opštine Obrenovac, odlučio je da nas demantuje. Pa je tako otišao korak dalje. On se, verovali ili ne, pre mesec i po na društvenim mrežama obratio predsedniku Francuske Emanuelu Makronu, kom je uputio zlata vredne savete. Znajući da dolaze od Čučka, vredi ih poslušati.

Naime, Emanuel Makron je govoreći tada o Ukrajini, rekao da će proći decenije dok ova zemlja ne uđe u Evropsku uniju, te je istakao da bi, umesto spuštanja strogih standarda pridruživanja EU, trebalo napraviti paralelni entitet "Evropske političke zajednice", koji bi, kako je rekao, mogao da se 'dopadne zemljama koje teže pridruživanju EU ili su je već napustile'".

- Ova nova evropska organizacija dozvolila bi demokratskim evropskim nacijama koje se pridržavaju naših suštinskih vrednosti da nađu novi prostor za političku saradnju, bezbednost, energetsku saradnju, transport, investicije, infrastrukturu, kretanje ljudi - rekao je Makron.

I posle ove izjave došao je red na reakciju. A iz Srbije je ona došla od, pazite sad, Miroslava Čučkovića, koji je na dan kada je Makron izneo svoje planove, na mesto svog pomoćnika imenovao Milorada Grčića, pečenjara koji je godinama nezakonito vodio EPS.

Čučko se tako obratio Makronu putem društvenih mreža. Samo, napravio je jedan propust. Nije "tagovao" predsednika Francuske, pa nismo sigurni da li će ova poruka doći do njega...

- Uvaženi gospodine Makron, ubedljivo najbolji model je politika "Otvorenog Balkana" predsednika Aleksandra Vučića. Učinite sve da njemu pristupe Bosna i Hercegovina i Crna Gora i da naših 15 miliona stanovnika ima lakši život, mir, stabilnost i ekonomski napredak. Mi smo sposobni za lokomotivu EU, a ne čekaonicu - naglasio je Čučković.

Posle svega, Makronu ne ostaje ništa drugo nego da posluša predsednika opštine Obrenovac i nvog gradskog menadžera.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 39

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati