Politika

Direktno.rs

14. 01. 2022. 19:39 17

Eskobar: Mediji u Srbiji veoma naklonjeni vlastima

Gabrijel Eskobar, specijalni izaslanik američke administracije za Zapadni Balkan, izjavio je za Glas Amerike da su privatni mediji u Srbiji veoma naklonjeni vlastima.

- Popuno sam saglasan sa članovima civilnog društva koji ističu da su privatni mediji veoma naklonjeni vlastima. Veoma je tačno, to nije moje mišljenje, već činjenica. I to je činjenica na koju stalno ukazuju ne samo naši partneri, već se može videti na televiziji skoro svakog dana.

Kada je reč o tome šta planiramo da uradimo povodom toga, imamo veoma dobar i snažan dijalog sa Vladom Srbije u kolikoj meri mogu da obezbede slobodno i fer izveštavanje o opozicijji. To bi trebalo da urade. To očekujemo od vlasti Srbije i srpskih regulatornih agencija  - naveo je Eskobar.

On je za Glas Amerike govorio uoči godišnjice preuzimanja mandata predsednika Džozefa Bajdena o jednogodišnjem učinku administracije i njenom angažovanju na Balkanu, perspektivama dijaloga Kosova i Srbije, sankcionisanju političkih lidera i pojedinaca, kao i aktuelnim kretanjima u Srbiji i Crnoj Gori. Takođe u razgovoru se osvrnuo i na medijsku situaciju u Srbiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati