Politika

Direktno.rs

30. 12. 2021. 20:14 19

Mirin julovac ambasador u Moskvi?!

Čak i najžešće kritičare Vučićeve kadrovske politike u diplomatiji šokirala je vest da će novi ambasador u Rusiji biti julovsko-radikalna vedeta Momčilo Babić!

Ovaj doktor socijalne medicine koji nikada nije radio direktno sa pacijentima, upućeni tvrde da čak i nema lekarsku licencu, najpoznatiji je po privatnoj bliskosti sa Mirjanom Marković, Slobodanom Miloševićem, Vojislavom Šešeljom, Tomislavom Nikolićem i sada sa Aleksandrom Vučićem.

Bio je početkom devedesetih član Glavnog odbora SPS, a potom funkcioner JUL-a, gradski sekretar za zdravlje i poslanik. Posle 5. oktobra se približio Šešelju kao najekstremnijem protivniku nove demokratske vlasti. Iako kao specijalizant socijalne medicine nema nikakve veze sa lečenjem ljudi u, haškom zatvoru je lečio lidera radikala Vojislava Šešelja, a novi uzlet je doživeo kao lekar Tomislava Nikolića. On je brinuo o zdravlju budućeg predsednika kada je štrajkovao glađu 2010. u luksuznom privatnom Beogradskom kliničkom centru na Novom Beogradu, čije vlasništvo su istraživački novinari vezivali upravo za Babića.

Bio je i dugogodišnji direktor KBC Bežanijska kosa, gradski sekretar za zdravstvo, a jedno vreme i direktor Sektora za razvoj u Kliničkom centru Srbije. Ni pola mandata u Vučićevo doba nije izdržao kao direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje jer je ušao u sukob sa Zlatiborom Lončarom oko nabavke lekova, ali je kao utešnu nagradu dobio da bude ambasador u Slovačkoj, gde je proveo četiri lepe godine.

Prošle nedelje kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da je Vlada poslala u Moskvu zatev za agreman kako bi Momčilo Babić postao ambasador Srbije. Kako Direktno.rs saznaje, agreman je odobren i ova SPS-JUL-SRS-SNS vedeta pakuje kofere za Rusiju.

U Srbiji je sve moguće, baš sve.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati