Politika

Direktno.rs

30. 12. 2021. 11:51 83

ZMAJEVI dr Nestorovića - NGO stara desetak godina!?

Bivši član Vučićevog Kriznog štaba Dr Branimir Nestorović i izvesni Saša Borojević, poslovni partner vlasnika TV Pinka Željka Mitrovića, saopštili su da su formirali udruženje živopisnog, pomalo čudnog naziva - "Vitezovi reda Zmajeva". Nikome baš nije jasno o kakvim se to "zmajevima" radi i o kakvim "vitezovima" u 21. veku, ali uvidom u javne podatke Agencije za privredne registre (APR) postaje jasno da oni nisu formirali nikakvo udruženje već su preuzeli i preimenovali udruženje Centar za Mir

Neke je pomalo iznenadilo što je osnovna aktivnost ovog udruženja zapravo zaštita i popularisanje zakonskih prava LGBT populacije. Mediji su zabeležili aktivnost Centra za Mir pod nazivom "Novogodišnja LGBT čajanka“, u okviru koje su deljene plakete zaslužnima za aktivnosti u cilju razbijanja stereotipa, razvoja tolerancije i anti-diskriminacije prema LGBT zajednici u Srbiji.

Ovo udruženje 9. jula 2021. menja naziv u "Vitezovi reda zmaja", a zakonski zastupnici postaju dr Nestorović i Borojević i preuzimaju i aktivu udruženja od preko 5.000.000 dinara. Čiji je to zapravo novac i u koje svrhe će ga dr Nestorović i Borojević koristiti ostaje da vidimo.

Ostaje da se vidi i ko je Saša Borojević?

Za sebe navodi da je završio Mašinsku školau “Prvi maj”, popularni Mašinac na Novom Beogradu. Potom je diplomirao na izvesnoj Višoj ekonomskoj komercijalnoj školi u Novom Sadu, a onda na fakultetu za uslužni biznis FABUS u Novom Sadu, poznatom po mnogim instant studentima.

Navodi da je vlasnik TV PINK Kids, srednje škole Artimedia, UMS škole za talente, Mini muzičke akademije, časopisa za devojčice Lili, frizerskog salona Lili Šiz, dečije igraonice City Kids/Party Club, foto i video produkcije UMS production, studio za sihronizaciju Sound Light, UMS predstavništva u Novom Sadu, Nišu i Podgorici.

Direktno.rs saznaje da je Borojević sa Željkom Mitrovićem i suvlasnik firme "United games", čije delatnost je proizvodnja kinematografskih dela i televizijskog programa, a firma je u blokadi više od 365 dana sa neizmirenim finansijskim obavezama.

"Turistička agencija Sasara SAS" je takođe u suvlasništvu Saše Borojevića (46%), on je registrovan kao direktor i takođe je u blokadi više od 365.dana. 

Izvesna Televizija Istok 1 takođe je u vlasništvu Saše Borojevića, osnovana je 2018. i takođe je u blokadi više od 365 dana. Ni tu nije kraj. Borojević je i član Upravog odbora Naučno obrazovne fondacije Teslianum, a vlasnik ove fondacije je "Dino park Zlatibor".

Zanimljiva, živopisna biografija - nema šta.

Svakako ostaje zanimljivo da se utvrdi šta povezuje dr Nestorovića, zmajeve, vlasnika propale turisticke agencije i partnera Željka Mitrovića, vitezove i zaštitu prava jedne u Srbiji ugrožene zajednice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 83

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati