Politika

Direktno.rs

23. 12. 2021. 09:20 44

Žika POKS - lažni monarhista na Vučićevom kazanu

Žika Gojković, predsednik Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS), od 2013. je član odbora direktora "Mtel"-a, ćerke firme Telekoma u Crnoj Gori! Prema pisanju režimskih tabloida Kurir i Alo, primanja ovog lažnog opozicionara samo po ovom osnovu iznose čak 3.000 evra mesečno. Zanimljivo je da Gojković inače živi u Somboru, pa ostaje misterija kako i kada stiže da bude u odboru direktora Telekoma ("Mtel") u Podgorici?!

Zanimljivo je i to da već osam godina Gojković Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio ovu funkciju i prihode od nje. Iako je za to predviđena kazna do pet godina zatvora, niko od nadležnih ne reaguje. Gojković sebe u biografiji predstavlja živopisnim zanimanjem - "menadžer u ekonomiji", koje je stekao na nekom od još živopisnijih privatnih "fakulteta" čiji naziv krije kao zmija noge.

Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) nastao je pod direktnim patronatom Andreja Vučića, koordinatora SNS za Vojvodinu, i ima zadatak da pokuša da obmane iskrene monarhiste koji su svakako protivnici Vučićevog režima. Uz podršku režimskih medija, POKS lažnim pozivanjem na obnovu kraljevine, treba da odvuče glasove koji bi inače pripali pravoj opoziciji i da na taj način da doprinos opstanku Vučića na vlasti.

U sprovođenju tog zadatka POKS će na izbore izaći u koaliciji sa Demokratskom strankom Srbije, koja se takođe predstavlja kao opozicija i čiji je predsednik Miloš Jovanović čest gost Pinka, Prve, RTS-a... Ni Gojkovića ni Jovanovića tabloidi ne napadaju, što je još jedan pokazatelj kakav je odnos ovih "opozicionih" stranaka i vlasti.
Žika Gojković se zbog mesta u odboru direktora Telekomove firme našao u epicentru velike afere. Podaci o troškovima crnogorskog "Mtel"-a, u čijem upravljanju Gojković učestvuje, pokazuju kako se novac građana Srbije "prelivao" u džepove Ace Đukanovića, brata predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, ali i osnivača Instituta za javnu politiku Vladimira Bebe Popovića.

O tome je, sa sve dokazima o plaćanju, javno govorila potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 44

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati