Politika

Direktno.rs

18. 09. 2021. 13:18 3

"Naplata troškova obrade kredita posledica sprege države i banaka"

Odluka Vrhovnog kasacionog suda po kojoj je naplata troškova obrade kredita i troškova osiguranja stambenog zajma kod Nacionalne aoscijacije za osiguranje kredita (NKOSK) zakonita posledica je sprege države i banaka. Vrhovni kasacioni sud stao je na stranu banaka, uglavnom sa stranim kapitalom, iako je jasno da su ti troškovi deo redovnog poslovanja banaka i da su oni već uračunati u kamatu, koja predstavlja cenu za pozajmljeni novac građanima, navodi se u saopštenju Pokreta za preokret koje prenosimo u celosti.

Po toj logici moguće je očekivati da će uskoro uz cenu mleka marketi naplaćivati troškove pastira, muže i transporta mleka, a svakako i osiguranje stada od vuka i drugih rizika.

Odluka Vrhovnog kasacionog suda predstavlja način da se sudovi "očiste" od sudskih sporova i da građani ostanu potpuno nezaštićeni od samovolje i pohlepe banaka. Suđenje će postati privilegija bogatih, a ova odluka je odrvraćajuća i za buduće slične sporove građana protiv monopolistima i javnog sektorom. Odluka je dokaz da zakoni i princip pravičnosti nisu parametari kojima se vodi ova visoka sudska instanca.

Pokret za preokret će podržati sve akcije i proteste oštećenih bankarskih klijenata.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati