Politika

Direktno.rs

15. 09. 2021. 13:14 8

"Dan zastave se obeležava bez pijeteta prema istoriji"

"Demokratska stranka čestita Dan zastave građanima Srbije i građanima drugih zemalja koji danas obeležavaju ovaj novoproglašeni praznik. Zastava je državno i nacionalno obeležje koje ima "svoj dan" u mnogim državama i narodima u svetu, ali je Srbija verovatno jedina zemlja u kojoj se taj dan po drugi put obeležava bez zakonskog osnova. Sadašnja vlast, naime, nije izmenila postojeći Zakon o praznicima i u taj propis unela i praznik koji danas slavi tako napadno, nedostojanstveno i bez pravog pijeteta prema nacionalnim obeležjima i istoriji", navodi se u saopštenju Demokratske stranke.

U saopštenju DS, čiju sadržinu prenosimo u celosti, dalje se navodi:

"Demokratska stranka želi svim građanima Srbije i svima koji vole Srbiju da naredni 15. septembar dočekamo u ponovo oslobođenoj zemlji, u kojoj neće kriminalci i mafija određivati šta je patriotizam i u kojoj će se državna zastava koristiti i isticati na zakonit i primeren način. Pogotovo zbog toga što je za Dan zastave uzet dan proboja Solunskog fronta, jednog od najvećih podviga i pobeda srpske vojske i države u istoriji.

Dogodine u Srbiji sa vlašću koja neće nacionalna obeležja i svetle trenutke nacionalne prošlosti zloupotrebljavati za svoju vulgarnu političku propagandu i napade na političke neistomišljenike", zaključuje se u saopštenju DS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati