Politika

Direktno.rs

12. 09. 2021. 15:52 14

Jovanović kandidat za predsednika ispred koalicije NADA

Koalicija NADA koju čini POKS, DSS i 23 udruženja građana, održala je prvi predizborni miting u Novog Sadu. Na mitingu je predstavljen program koalicije, odlučeno je da će kandidat za predsednika Srbije biti dr Miloš Jovanović - predsednik DSS, dok će nosilac izborne liste biti Žika Gojković, predsednik POKS, navedeno je u saopštenju koalicije NADA.

Na skupu je objavljen i predizborni slogan koalicije: DA ŽIVIMO NORMALNO!

- Srbiji je potreban predsednik koji neće deliti građane i unositi razdor u srpsko društvo i srpski narod. Danas nam je potrebnije nego ikada jedinstvo oko ključnih nacionalnih pitanja. Srbiji je potreban predsednik koji će pružiti novu nadu i uslove da živimo normalno. A živeti normalno znači da živimo dostojanstveno, da volimo svoju zemlju, da branimo istinu i da budemo ponosni na to što jesmo jer, kao narod, imamo na šta da budemo ponosni. Promenićemo sistem i vratiti poverenje građana u institucije države - rekao je Miloš Jovanović, kandidat za predsednika ispred koalicije NADA, a onda i dodao:

- Sudbina pojedinca ne sme da zavisi od toga da li ima partijsku knjižicu vladajuće stranke. Živeti normalno znači i živeti u zemlji u kojoj se zbog lažnih diploma odgovara, a ne dobija ministarska ili bilo koja druga funkcija. Živeti normalno znači živeti u drušvu u kojem političari nisu najbogatiji sloj društva. Izborićemo se da živimo normalno u zemlji iz koje omladina ne sanja da pobegne, već u kojoj mladi žele da ostanu - naveo je on.

Na njegove reči nadovezao se Žika Gojković iz POKS-a.

- Ova koalicija širi front stranaka i udruženja građana koji se slažu da je monarhija 1945. godine srušena nedemokratski, protivustavno i nasilno i da je sazrelo vreme da se otvore pitanja državnog uređenja i oblika vladavine, da li Srbija treba da bude republika ili kraljevina. POKS kao monarhistička stranka nije istakla kandidata za predsednika republike, ali je podržala čoveka koji je najpribližniji našim idejama, koji će se boriti da se građani, konačno, posle 80 godina, izjasne na referendumu nakon četvorogodišnje fer i demokratske javne rasprave, u kakvoj državi žele da žive. Pozivam i druge opozicione stranke, koje prihvataju naša programska načela da se pridruže našoj koaliciji i da podrže kandidaturu dr Miloša Jovanovića za predsednika – izjavio je predsednik POKS, Žika Gojković.

Kako se navodi u saopštenju, koaliciju NADA i njenog kandidata za predsednika Srbije do sada su podržale i brojne javne ličnosti, akademik Matija Bećković, komadant odbrane Košara Ljubinko Đurković, glumica Ana Sakić, pesnik Blagoje Baković...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati