Politika

[ Izvor: Istinomer ]

05. 09. 2021. 07:00 8

Ugovor za auto-put do Crne Gore “uskoro” - i tako mesecima

U najavama da će ugovor za deonicu auto-puta od Požege do granice sa Crnom Gorom biti potpisan “uskoro”, prolazi još jedna godina, a da je realizovano obećanje Aleksandra Vučića dato 2014. kompletan put do Boljara bio bi završen do 2018. Iako je prošlog oktobra predsednik Srbije najavljivao da će ugovor biti potpisan “do kraja godine”, ovih dana daje isti rok, ali je u pitanju 2021. godina.

Još u decembru 2019. predsednik Vučić najavio je da će ugovor za deonicu od Požege do Duge Poljane biti potpisan 2020. godine.

- Ostaje nam još jedna deonica od nešto manje od 107 kilometara do Boljara na crnogorskoj granici. Tu ćemo prvo da radimo deo od Požege do Duge Poljane, koja se nalazi između Sjenice i Novog Pazara, i mislim da možemo sledeće (2020) godine da potpišemo za tu deonicu' - naveo je Vučić, gostujući na televiziji Pink, u emisiji Hit tvit.

Prošle jeseni, tokom posete porodici Šabanredžović u Doliću, selu nadomak Sjenice, govorio je da bi ugovor trebalo da bude potpisan uskoro.

- Uskoro treba da potpišemo, ja se nadam do kraja godine, i za put Požega-Boljare. To će da traje jedno tri godine, ali posle tri godine to će biti auto-put da možete u Beogradu da budete za dva sata, ako budu u Bosni uradili od Višegrada, onda bi i u Sarajevu moglo za negde za dva i po sata da se bude.

Prošla je 2020, a u aprilu ove godine predsednik je dao novi rok – maj.

- Velika vest za danas je i da ćemo već u maju, odnosno za mesec ili mesec i po dana, pokušati da potpišemo ugovor za auto-put do granice sa Crnom Gorom, što je dodatnih 107 kilometara. To će biti na veliku radost za građane Arilja, Ivanjice, celog Peštera i svih okolnih mesta, ali i za građane Crne Gore - naveo je predsednik Vučić i istakao da to znači da će za samo dva sata i 15 minuta moći da se stigne od Beograda do crnogorske granice.

A na samom kraju avgusta, novi rok - do kraja godine.

- Potpisaćemo ugovor, verujem do kraja godine, do Duge Poljane i crnogorske granice, za nastavak auto-puta.”

Istinomer podseća i da je u aprilu 2014. Vučić je kao mandatar za sastav nove Vlade u svom ekspozeu obećao da će u mandatu te Vlade biti završen kompletan auto-put od Beograda do crnogorske granice. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati