Politika

Direktno.rs

20. 08. 2021. 18:55 13

Koliko lažnih pratilaca na Tviteru imaju SNS i Vučić?

Privid podrške Srpskoj naprednoj stranci i njenom lideru i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću veoma je bitan, jer ona stvarna, kako pokazuju istraživanja i sve veće nezadovoljstvo građana, sve je manja. A ovo se može proveriti i pogledom na lažne pratioce naprednjačkih profila na Tviteru.

Dosta problema imaju SNS i Vučić sa Tviterom ovih dana, te su mediji koji su prorežimski i "sarađuju sa Vladom" tako na ovoj mreži i zvanično označeni. Ovo je međutim daleko manji problem od lažnih profila ili takozvanih "botova" koji na društvenim mrežama rade u korist režima.

Koliko ih zapravo ima može se proveriti veoma jednostavno u nekoj od brojnih aplikacija koje mere lažne pratioce, a upravo ovo su uradili u Demokratskoj stranci. 

- Zašto se kartel SNS plaši svega što je normalno? Nemaju oni nikakvu podršku. Ako imaju, čemu autobusi, spiskovi ispred biračkih mesta, kapilarni glasovi, doseljavanje, blokada medija, ucene na poslu, džipovi, batinaši, slikanje lične karte, kupovina glasova, bugarski vozovi, laži - pitaju iz DS-a.

Predsednik Srbije tako prema merilima aplikacije ima preko 71 odsto odnosno 259 hiljada lažnih pratilaca na Tviteru, dok zvanični profil SNS-a prati 68,5 odsto lažnih profila, odnosno preko 48 hiljada ljudi.

Iako se već odavno pravi tviteraši, ali i korisnici ostalih društvenih mreža susreću sa hvalospevima predsedniku i vladajućoj stranci, broj lažnih pratilaca je i dalje zapanjujuć.

Botovska mašinerija, kako je neki zovu, osim što hvali svaki potez Vučića i SNS, takođe ume i da napada i u komentarima pokuša da na svaki način ućutka one koji se protiv poteza vlasti pobune.

Ako je suditi po navodnom broju lažnih profila koji podržavaju ovaj režim, možda uskoro neće biti bitna pitanja ko i kako ovu mašineriju pokreće, a njihov naporni rad otići će u zaborav.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati