Politika

Direktno.rs

30. 07. 2021. 12:54 59

"Ako hoćemo da Srbija opstane, mi moramo da pobedimo kriminal i zlo na vlasti"

"U narednih godinu dana se rešava pitanje opstanka. Mi smo u situaciji da će sve ovo što se dešava imati srećan kraj ili za građane ili za mafiju. Ako hoćemo da opstanemo, mi moramo ovo da pobedimo. Kada pobedimo kriminal i zlo na vlasti, onda ćemo moći da biramo", rekao je Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

- Najnoviji događaji pokazuju na tesnu vezu vlasti i mafijaškog klana. Država Srbija je u rukama mafije koja besomučno pljačka i uništava. Sve to traje 10 godina. Na ovaj način sam želeo da se obratim građanima, ali i da pošaljem poruku kriminalcima koji nam uskraćuju pravo na normalan život - istakao je Đilas.

Kako je istakao, Srbija u ovom trenutku podseća na državu "Pabla Eskobara".

- Zato ću ponoviti... Mi smo u situaciji da će biti lili srećan kraj za Srbiju ili mafiju. Aki hoćemo da opstanemo, mi moramo da pobedimo, nakon čega ćemo moći da biramo. Sada možemo da biramo između slobodne i demokratske Srbije i države Pabla Eskobara u centru Evrope.

A onda je poslao poruku i poslanicima Evropskog parlamenta koji posreduju u dijalogu o izbornim uslovima između vlasti i opozicije.

- Prvo da se obratim predstavnicima Evropskog parlamenta. Poštovana gospođo Fajon, gospodo Bilčik, Flekenštajn i Kukan, svesni situacije i poštujući volju predstavnika Evropskog parlamenta, ušli smo u dijalog sa vlašću u nadi da ćemo se izboriti za minimum izbornih uslova. Mi više nemamo ni vremena ni prava da se dogovaramo oko unapređenja demokratije, kad demokratije nema. Mi imamo mafiju koja ne poštuje nijedan zakon. Zato ću biti otvoren, ili će Evropa pomoći da se demokratija vrati u zemlju ili će cena okretanja glave biti ogromna. Za ishod ćemo svi biti odgovorni, najviše mi koji ovde živimo, ali i Evropa, koja ne naziva stvari pravim imenom - jasan je Đilas, koji je naglasio:

- Septembar je mesec kada Evropski parlament treba da da predloge kako da se unaprede izborni uslovi. Međutim, poslednja dešavanja su me naterala da vam javno poručim da nema pregovaranja oko poštovanja zakona. Zakoni se ili poštuju ili ne poštuju. Mi ne možemo da učestvujemo ni u kakvim usaglašavanjima oko poštovanja zakona sa mafijaškim klanom.

Yatim se obratio režimu Srpske napredne stranke...

- Ogrezli ste u kriminalu i korpuciji, nema potrebe ni smisla da vam postavljam pianja, jer se na svako zna dogovor. Zna se ko je napravio klan Veljka Belivuka, a pre toga i Saleta Mutavog. Zna se ko je postavio Nebojšu Stefanovića za ministra, a Dijanu Hrkalović za šefa policije. Zna se koje davao značku članovima klana Veljka Belivuka, zna se ko im je dozvolio da diluju drogu, da prete taksistima, da razbijaju proteste, da organizuju bakljade tokom vanrednog stanja... Zna se po čijem je nalogu potpuno uništen Dejan Jović, koji je uhapsio Belivuka. Zna se koji je tužilac podneo besramnu optužnicu - rekao je Đilas i nastavio da ističe šta je sve poznato:

- Zna se ko je dao nalog da se unište dokazi za ubistvo Vlastimira Miloševića, da se ubice puste na slobodu i nastave da ubijaju na svirepe načine. Zna se ko je za kriminalca zvanog Aca Rošavi rekao da je dobar momak. Zna se da je istraga protiv najsurovijeg klana u Evropi počela kada su strane službe poslale tekstove njihovih poruka. Zna se ko je asfaltirao pet kilometara puta do skloništa u Ritopeku gde su ubijani ljudi, a policija ostajala nema na vapaje roditelja. Zna se sve to, a zna se i mnogo više. Zna se ko je sve to radio, baš kao što se zna da to nismo Marinika Tepić ili ja, niti bilo ko iz opozicije. Uprkos svim lažima, ne možete da nas povežete sa tim kriminalcima. Zna se, Vučiću i Vuline, da ste vi sve to uradili. Znamo da nema potrebe da tražimo bilo šta od Vučića i Vulina da odgovore na pitanja, jer su svi njihovi odgovori laž. Znamo da će jednog dana odgovarati za sve što su uradili sa svojim pomagačima u policiji, tužilaštvu i sudstvu.

Govoreći o fotomontaži Veljka Belivuka i potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić Đilas, a koju je na društvenim mrežama postavio Nebojša Bakarec, kaže da je to najstrašnija stvar koju je do sada neko iz vlasti uradio nekome iz opozicije.

- Ja to govorim kao čovek koji je prošao svašta u ovoj zemlji. I 600 miliona evra i Mauricijuse i Belivuke… Ovde je napadnuta jedna žena na način na koji do sada nijedan, ma koliko poremećen, mozak nije mogao da smisli. Da uzmete i stavite Veljka Belivuka i da stavite poruku "stara ljubav zaborava nema". Ovim činom je Nebojša Bakarec direktno ugrozio život moje saradnice i prijateljice Marinike Tepić, izazvao mržnju kod velikog broja ljudi koji su to videli i poverovali da je to tačno, a ne fotomontaža i ja očekujem da nadležni organi u Srbiji počnu napokon da rade svoj posao i pokrenu krivični postupak protiv tog čoveka. Jer sutra kad se ova vlast promeni odgovaraće i oni koji nisu svoj posao radili, a bili su na funkcijama gde je trebalo da štite ljude u ovoj državi - rekao je Đilas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 59

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati